Luontokuvakoulu 24: Puu

Kirjoittanut 15.10.2018

Luontokuvakoulun tämänkertainen kuvausaihe on puu. Samalla osallistut kilpailuun, jonka parhaat kuvat pääsevät näyttelyyn Kuva & Kamera -messuille.

  • Kuvaa puu, yksi puu. Kuvassa saa olla mukana muitakin puita tai vain puun osa, mutta yksi puu on kuvan aihe.
  • Voit ottaa lajikuvan, kuvata lempipuutasi, rumaa puuta tai vaikka puun taimea.
  • Isot puut tarvitsevat avaraa maisemaa, jolloin on paras kuvata laajakulmalla. Tai kuvaa vaikkapa suoraan ylös, puun juurelta, rungon vierestä.
  • Syksyn värit ovat nyt lehtipuissa kauneimmillaan. Ne näkyvät hyvin esimerkiksi vastavaloon.

Lähetä kuvasi ja nimesi 10.11. mennessä osoitteeseen luontokuvakoulu@kamera-lehti.fi.

Luontokuvakoulua vetää luontokuvaaja Antti Koli. Hän valitsee lähetetyistä kuvista noin neljä kuvaa, joille kirjoittaa palautteen. Arvioidut kuvat julkaistaan palautteineen Kamera-lehden nettisivuilla sekä yksi niistä painetussa Kamera-lehdessä.

Kirjoita kuviesi mukana viestiin nimesi. Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvasi saatetaan julkaista nettisivuilla ja/tai lehdessä luontokuvakoulun arvion yhteydessä.

Luontokuvakoulu jatkuu marraskuussa uudella aiheella.

Uutta: Kilpailu

Tehtävän parhaat kuvat pääsevät luontokuvanäyttelyyn, joka on esillä Kuva & Kamera -messuilla maaliskuussa 2019.

Luontokuvakouluun syksyllä ja ensi vuoden alussa lähetetyistä kuvista valitaan yhteensä kymmenen kuvaa näyttelyyn. Kuva & Kamera -messut huolehtii kuvien tulostuksesta, ja kuvaajat saavat itselleen laadukkaan näyttelytulosteen.

Valitut kuvat julkistetaan myös lehden verkkopalvelussa ja Kuva & Kameran Facebook-sivuilla. Valituille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Lähetä iso kuva

  • Kuvan pitkän sivun tulee olla vähintään 2000 pikseliä, jotta se voidaan painaa. Jos mahdollista, niin älä käytä sähköpostiohjelman automaattista kuvan pienentämiä. Toisaalta pientä kuvaa ei tarvitse suurentaakaan.
  • Ota mielellään automaattiterävöitys pois kamerasta ja käytä muutenkin terävöitystä varoen. Värien voimakkuutta ei myöskään tarvitse korostaa enempää kuin tarpeen.