Luontokuvakoulu 25: Sumu ja harmaa sää

Kirjoittanut 19.11.2018

Luontokuvakoulun tämänkertainen kuvausaihe on sumu ja harmaa sää. Samalla osallistut kilpailuun, jonka parhaat kuvat pääsevät näyttelyyn Kuva & Kamera -messuille.

  • Aihe on harmaa sää, pilvisyys, tihkusade ja sumu.
  • Kuvaa luontoaihe siten, että harmaa sää on kuvan keskeinen sisältö. Maisema tai sitten eläin, kasvi tai muu luonnon yksityiskohta harmaassa tunnelmassa.
  • Kuvassa voi olla vahva väri. Ehkä musta tai valkoinen yksityiskohta korostamassa harmautta.
  • Maiseman voit kuvata vaikkapa laajakulmalla. Teleobjektiivi (esim. 200 mm) sitä vastoin tiivistää harmautta. Jos harmaus lakkaa, voit kuvata hämärää.

Lähetä kuvasi ja nimesi 15.12. mennessä osoitteeseen luontokuvakoulu@kamera-lehti.fi.

Luontokuvakoulua vetää luontokuvaaja Antti Koli. Hän valitsee lähetetyistä kuvista noin neljä kuvaa, joille kirjoittaa palautteen. Arvioidut kuvat julkaistaan palautteineen Kamera-lehden nettisivuilla sekä yksi niistä painetussa Kamera-lehdessä.

Kirjoita kuviesi mukana viestiin nimesi. Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvasi saatetaan julkaista nettisivuilla ja/tai lehdessä luontokuvakoulun arvion yhteydessä.

Luontokuvakoulu jatkuu ensi vuoden alussa uudella aiheella.

Uutta: Kilpailu

Tehtävän parhaat kuvat pääsevät luontokuvanäyttelyyn, joka on esillä Kuva & Kamera -messuilla maaliskuussa 2019.

Luontokuvakouluun syksyllä ja ensi vuoden alussa lähetetyistä kuvista valitaan yhteensä kymmenen kuvaa näyttelyyn. Kuva & Kamera -messut huolehtii kuvien tulostuksesta, ja kuvaajat saavat itselleen laadukkaan näyttelytulosteen.

Valitut kuvat julkistetaan myös lehden verkkopalvelussa ja Kuva & Kameran Facebook-sivuilla. Valituille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Lähetä iso kuva

  • Kuvan pitkän sivun tulee olla vähintään 2000 pikseliä, jotta se voidaan painaa. Jos mahdollista, niin älä käytä sähköpostiohjelman automaattista kuvan pienentämiä. Toisaalta pientä kuvaa ei tarvitse suurentaakaan.
  • Ota mielellään automaattiterävöitys pois kamerasta ja käytä muutenkin terävöitystä varoen. Värien voimakkuutta ei myöskään tarvitse korostaa enempää kuin tarpeen.