Luontokuvakoulu 26: Talven eläin

Kirjoittanut 14.1.2019

Luontokuvakoulun tämänkertainen kuvausaihe on talven eläin. Samalla osallistut kilpailuun, jonka parhaat kuvat pääsevät näyttelyyn Kuva & Kamera -messuille.

  • Aihe on talvinen eläin.
  • Kuvaa eläin selkeästi ja lisää kuvaan talven tuntua vaikkapa lumella tai jäällä. Aiheeksi sopivat oravat, tiaiset, sulan linnut tai joku muu laji.
  • Mieti kuvan rajaus tilanteen mukaan: sopiiko siihen paremmin maisemallinen eläinkuva vai selkeä, tiukka eläinpotretti?
  • Ympäristön lisäksi talvi voi näkyä eläimessä, kuten lumena höyhenissä. Talven tulisi joka tapauksessa näkyä jollain tavalla.

Lähetä kuvasi ja nimesi 9.2. mennessä osoitteeseen luontokuvakoulu@kamera-lehti.fi.

Luontokuvakoulua vetää luontokuvaaja Antti Koli. Hän valitsee lähetetyistä kuvista noin neljä kuvaa, joille kirjoittaa palautteen. Arvioidut kuvat julkaistaan palautteineen Kamera-lehden nettisivuilla sekä yksi niistä painetussa Kamera-lehdessä.

Kirjoita kuviesi mukana viestiin nimesi. Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvasi saatetaan julkaista nettisivuilla ja/tai lehdessä luontokuvakoulun arvion yhteydessä.

Luontokuvakoulu jatkuu helmikuussa uudella aiheella.

Uutta: Kilpailu

Tehtävän parhaat kuvat pääsevät luontokuvanäyttelyyn, joka on esillä Kuva & Kamera -messuilla maaliskuussa 2019.

Luontokuvakouluun syksyllä ja ensi vuoden alussa lähetetyistä kuvista valitaan yhteensä kymmenen kuvaa näyttelyyn. Kuva & Kamera -messut huolehtii kuvien tulostuksesta, ja kuvaajat saavat itselleen laadukkaan näyttelytulosteen.

Valitut kuvat julkistetaan myös lehden verkkopalvelussa ja Kuva & Kameran Facebook-sivuilla. Valituille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Lähetä iso kuva

  • Kuvan pitkän sivun tulee olla vähintään 2000 pikseliä, jotta se voidaan painaa. Jos mahdollista, niin älä käytä sähköpostiohjelman automaattista kuvan pienentämiä. Toisaalta pientä kuvaa ei tarvitse suurentaakaan.
  • Ota mielellään automaattiterävöitys pois kamerasta ja käytä muutenkin terävöitystä varoen. Värien voimakkuutta ei myöskään tarvitse korostaa enempää kuin tarpeen.