Pieni ja tehokas kuvausvalo

Kirjoittanut 4.1.2019

Lume Cube AIR on valmistajansa mukaan maailman pienin kuvausvalo. Pienestä koostaan huolimatta se on tehokas. Valaisinta voidaan ohjata langattomasti, ja se on vesitiivis jopa kymmeneen metriin asti.

Paljon kentällä työskentelevien valokuvaajien ja elokuvantekijöiden ei tarvitse enää miettiä, miten he saavat kohteensa valaistua. Uusi Lume Cube AIR on niin pieni ja keveä led-valo, että se kulkee vaikka kuvaajan takin taskussa. Sen valoteho riittää hyvin potrettien tai tuotekuvien ottamiseen. Lume-X-sovelluksen avulla useampaa AIR-valoa voidaan ohjata älypuhelimen avulla ja luoda valmiita valaisuasetuksia erilaisia kuvauksia varten.

Lume Cube AIR -valaisimen valaistusvoimakkuus on 400 luksia metrin päässä 60 asteen valokeilalla. Valon värilämpötila on 5 600 K (päivänvalo) ja CRI-arvo noin 90. Valon mukana tulee kaksi diffuusoria valon pehmentämiseen: valkoinen neutraali ja oranssi, jolla valon saa sopimaan hehkulamppujen värilämpötilaan.

Sisäänrakennettu akku kestää 2,5 tuntia jatkuvaa valaisua 50 %:n teholla. Pidempää käyttöä varten valaisin voidaan liittää usb-virtalähteeseen.

Vain 57 grammaa painava ja 4,1 × 4,1 × 2,9 cm:n kokoinen Lume Cube AIR sopii hyvin erilaisten extreme-lajien kuvaamiseen.

Normaalin ¼” -jalustakiinnityksen lisäksi Lume Cube AIR -valaisimessa on magneettikiinnitys, joka lisää entisestään kuvausmahdollisuuksia. Sen avulla valo on helppo kiinnittää mm. ajoneuvoon tai polkupyörään.

Focus Nordicin maahantuoma Lume Cube AIR maksaa noin 80 euroa.