Luontokuvakoulu 9: luonto ja ihminen

Kirjoittanut 20.3.2017

Osallistu luontokuvakouluun! Luontokuvakoulun yhdeksäs aihe on luonto ja ihminen.

Ota kuvaan mukaan pieni tai suuri luontokappale ja ihminen tavalla tai toisella.

  • Esimerkiksi luonto-ihminen-pari voi olla lintu ja talo, puu ja tie, meri ja vene – tai vaikka pöllipino. Esitä luontoelementti selkeästi, ihmisen voit ottaa mukaan viitteellisestikin, jos haluat. Yritä keksiä muuta kuin aivan perinteinen ihminen luonnossa -kuva.
  • Toteuta kuva lehtikuvatyyliin, selkeästi eikä liian pitkällä objektiivilla. Valo voi olla tasainen tai sitten voit ottaa valon vaikutuksen mukaan kuvaan.

Lähetä kuvasi ja nimesi 11.3. mennessä sähköpostilla osoitteeseen luontokuvakoulu@kamera-lehti.fi.

Luontokuvakoulua vetää luontokuvaaja Antti Koli. Hän valitsee lähetetyistä kuvista neljä kuvaa, joille kirjoittaa palautteen. Arvioidut kuvat julkaistaan palautteineen Kamera-lehden nettisivuilla sekä yksi niistä painetussa Kamera-lehdessä.

Kirjoita kuviesi mukana viestiin nimesi. Lähettämällä kuvan hyväksyt, että kuvasi saatetaan julkaista nettisivuilla ja/tai lehdessä luontokuvakoulun arvion yhteydessä.

Luontokuvakoulu jatkuu maaliskuussa uudella aiheella.

Lähetä iso kuva

  • Kuvan pitkän sivun tulee olla vähintään 2000 pikseliä, jotta se voidaan painaa. Jos mahdollista, niin älä käytä sähköpostiohjelman automaattista kuvan pienentämiä. Toisaalta pientä kuvaa ei tarvitse suurentaakaan.
  • Ota mielellään automaattiterävöitys pois kamerasta ja käytä muutenkin terävöitystä varoen. Värien voimakkuutta ei myöskään tarvitse korostaa enempää kuin tarpeen.