Pääkirjoitus: Messuilla tavataan

Kirjoittanut 23.2.2016

Tämä lehti ilmestyy noin viikko ennen Kuva & Kamera -messuja. Kerrankin on lupa odottaa huikeita kamera- ja objektiiviuutuuksia messuilla tutustuttavaksi!

Objektiivivalmistajat ovat yli merkkirajojen vastanneet kehittyvien kameroiden asettamiin laatuhaasteisiin. Suuret pikselimäärät kameroiden kennoissa nostavat piirtokykytarpeen korkeammaksi kuin koskaan aikaisemmin.

Kameramerkkivalmistajien lisäksi ainakin tunnetut riippumattomat tehtaat Sigma, Tamron ja Zeiss ovat osoittaneet, että tarpeen vaatiessa optisen osaamisen tietotaitoa löytyy. Kaikkien merkkien uudet objektiivit suoriutuvat niille asetetuista tavoitteista – ja monissa tapauksissa kirkkaasti ylikin.

Kamerarunkojen saralla kiinnostavia uutuuksia messuilla aktiiviharrastajan kannalta lienevät ainakin Nikon D500, Olympus Pen F ja Sony A6300. Kukaties kuulemme myös tarkempaa tietoa Pentaxin lupaamasta täyskennoisesta rungosta, jolle se on jo tehnyt muutamia objektiiveja.

Nikon D500 tarjoaa perinteisessä järkkärirungossa sääsuojattua tekniikkaa vaikkapa luontokuvaajan ympärivuotiseen käyttöön. Rungon 153 tarkennuspistettä kattavat käytännössä koko kuva-alan, ja puskurimuistiin mahtuu kymmenen kuvan sekuntivauhdilla jopa 200 raw-kuvaa.

Olympus Pen F on retrohenkinen peilitön runko, jonka innovatiivinen käyttöliittymä on ajateltu käytännössä kokonaan uusiksi. Pen F soveltuu erityisen hyvin mustavalkokuvia kuvaavalle.

Sony mainostaa itse uutta A6300:nsa maailman nopeimmaksi tarkentajaksi. Kokeilematta ei uskalla ainakaan kinata vastaan – kamerassa on peräti 425 tarkennuspistettä. Lisäksi kameralla pystyy kuvaamaan 4K-videota erinomaisella kuvalaadulla monipikselinäytteistyksen ansiosta.

Messut tarjoavat myös upean kattauksen tietoiskuja, luentoja ja työdemoja kolmella lavalla ja useilla osastoilla.

Myös kuvausvälineillä tuotettuja kuvia on runsaasti esillä. Kirkkaimpana tähtenä loistaa Fotofinlandian finalistien näyttely. Esillä ovat myös Krister Löfrothin, Suomen Kameraseurojen liiton ja sosiaalisen valokuvausprojektin näyttelyt. Arman Alizad esittelee kuvia matkoiltaan yhdessä Interfoton ja Dialabin kanssa. Kuvat myydään messuilla, ja tuotto menee hyväntekeväisyyteen.

Tavataan messuilla! Kamera-lehti löytyy osastolta 5b31.