Mobiilikiintolevy kopterikuvaajille

Kirjoittanut 4.9.2018

LaCie DJI Copilot on helppokäyttöinen tallennusratkaisu, joka kulkee kuvauskopterin tai muiden kuvauslaitteiden mukana. Neil Poultonin muotoilema DJI Copilot -matkakiintolevy on suunniteltu yhteistyössä kuvauskopterivalmistaja DJI:n kanssa. Erityisesti 4K-tarkkuudella kuvatut kopterivideot vievät valtavasti tallennustilaa ja siksi kuvauskopterin muistikortti on usein täynnä liian nopeasti. Koska DJI Copilot ei vaadi tietokonetta tiedostojen siirtoon, akkukäyttöisen matkakiintolevyn käyttö onnistuu milloin ja missä tahansa vaikkapa samalla, kun vaihtaa kuvauskopteriin akun.

LaCie DJI Copilot -matkakiintolevyssä on sd-muistikorttipaikka ja usb-liitäntä, joiden avulla tiedostojen siirtäminen kuvauskopterista tai kamerasta suoraan matkakiintolevylle sujuu ongelmitta ja nopeasti. Kiintolevyssä on myös näyttöruutu, joka ilmaisee tiedonsiirron tilan, kiintolevyn vapaan tallennustilan ja akunlatauksen selkeästi. Lisäksi matkakiintolevyyn voidaan liittää älypuhelin, jolla tiedostoja voidaan tarkastella suoraan puhelimen näytöltä. Tiedostoja voi myös järjestellä ja hallinnoida kätevällä DJI BOSS -älypuhelinsovelluksella. Samalla älypuhelimen akkua voi myös ladata kiintolevyn avulla.

Matkakiintolevyssä on peräti kahden teratavun tallennustila, johon sopii yli 60 tuntia 4K-videomateriaalia. Kiintolevyn runko on roiskeveden, pölyn- ja iskunkestävä, joten se liikkuu turvallisesti mukana rankoissakin olosuhteissa.

DJI Copilot on yhteensopiva sekä iOS- ja Android-puhelinten ja -tablettien kanssa että Windows- ja Mac-tietokoneiden kanssa. DJI Copilot on yhteensopiva myös dslr-kameroiden, actionkameroiden, kortinlukijoiden ja kuvauskoptereiden kanssa. Mukana toimitetaan laturi, microsd-sovitin ja lightning-, usb-c- ja usb-a-kaapelit.

LaCie DJI Copilot -matkakiintolevy on saatavana 400 euron suositushintaan.