Nikonilta peilittömät kinokoon järkkärit

Kirjoittanut 3.9.2018

Nikon on esitellyt uuden Z-bajonettijärjestelmän ja kaksi uutta täyden kinokoon peilitöntä kameraa: Z 7:n ja Z 6:n

Z-bajonettijärjestelmä koostuu peilittömistä kameroista, joissa on uusi, halkaisijaltaan suuri bajonetti, sekä yhteensopivista Nikkor Z -objektiiveista ja lisävarusteista. Uuden bajonettisovittimen kanssa voi käyttää myös F-bajonetilla varustettuja Nikkor-objektiiveja.

Z 7- ja Z 6 -kameroissa on polttotason vaiheen havaitsevalla automaattitarkennuksella varustettu, taustavalaistu Nikonin FX-koon cmos-kenno ja uusin Expeed 6 -kuvaprosessori. Hybridityyppinen automaattitarkennus kattaa noin 90 % kuva-alasta. Automaattitarkennusjärjestelmä siirtyy algoritmin avulla automaattisesti polttotason vaiheen havaitsevasta automaattitarkennuksesta kontrastin havaitsevaan automaattiseen tarkennukseen ja toisinpäin.

Z 7 -kamerassa on 45,7 tehollista megapikseliä ja ISO 64–25600:n vakioherkkyysalueen tuki (herkkyys voidaan myös pienentää vastaamaan arvoa ISO 32 ja laajentaa vastaamaan arvoa ISO 102400). Kamerassa on 493 tarkennuspistettä.

Z 6 on FX-koon yleiskamera, jossa on 24,5 megapikselin tehollinen kuvapistemäärä ja laaja ISO 100–51200:n vakioherkkyysalue (herkkyys voidaan myös pienentää vastaamaan arvoa ISO 50 ja laajentaa vastaamaan arvoa ISO 204800). Suuri herkkyys ja kinokoon 4K/uhd-videotallennus täydellä kuvapisteiden tiedonluvulla varmistavat sen, että Z 6 -kameralla voi kuvata esimerkiksi hämärässä valaistuksessa ja tallentaa videoita. Kamerassa on 273 tarkennuspistettä.

Molempien kameroiden elektronisessa etsimessä on noin 3 690 000 pisteen oled-näyttö. Elektronisessa etsimessä on sataprosenttinen kuva-ala, 0,8-kertainen suurennus ja noin 37,0 asteen diagonaalinen katselukulma. Etsimessä saa lisäksi näkyviin -valikon, jonka kautta käyttäjät voivat nopeasti tarkastella ja säätää lukuisia kuvausasetuksia, kuten ISO-herkkyyttä, tarkennusaluetilaa ja Picture Control -asetuksia.

Videotoiminnot, kuten 10-bittinen N-Log, mahdollistavat laajan dynaamisen alueen sekä ammattilaisten tarpeisiin vastaavan aikakoodauksen. Z 7 ja Z 6 tallentavat täyden kennokoon 4K/uhd (3840 × 2160)/30p -videoita FX-koon videomuodossa ja lisäksi Full HD/120p-videoita. 4K/uhd- ja Full HD -videoiden tallennuksessa voi lisäksi käyttää aktiivista D-Lightingia, elektronista tärinänvaimennusta ja tarkennusaputoimintoa. Nikonin alkuperäistä N-logia voi käyttää myös yhdessä 10-bittisen hdmi-lähdön kanssa. Aikakoodit helpottavat useilla laitteilla tallennettujen videoiden ja äänten synkronointia.

Nikkor Z -objektiivien ohjausrenkaalla voi säätää äänettömästi ja tasaisesti eri asetuksia, kuten aukkoa ja valotuksen korjausta.

Nikon Z 7:n arvioidaan tulevan myyntiin syyskuun 2018 lopussa noin hintaan 3 900 euroa (runko) ja Z 6:n marraskuun lopussa noin hintaan 2 400 euroa (runko).