Mittaetsinkompakti Fujifilmiltä

Kirjoittanut 28.4.2020

Fujifilmin X100-sarjan mittaetsimellä varustetut kompaktikamerat ovat olleet arvostettuja vaativien kuvaajien joukossa, jotka haluavat pienemmän vaihtoehdon järjestelmäkameroille. Uusi Fujifilm X100V on sarjan viides. Viimeisen sukupolven kuvakennon (X-Trans CMOS 4) ja prosessorin (X-Processor 4) lisäksi kamerassa on muun muassa uusi objektiivi, parannettu hybridietsin, kallistettava näyttö, sääsuojaus (adapterirenkaan AR-X100 ja suojafiltterin PRF-49 kanssa) sekä täysin uusi design.

Kameran kahvaan on tehty parannuksia ja ISO-säätöpyörään on tullut uusi lukkotoiminto, jossa pyörä pysähtyy avoimessa tilassa ja ISO-arvoa voidaan vaihtaa nopeammin. Kameran taaimmainen lcd-näyttö on varustettu kosketustoiminnolla ja on nyt kallistettavissa.

Etsimen tilaa voidaan vaihtaa optisen ja sähköisen välillä. Optinen etsin tuottaa kuvan kohteesta ilman viivettä, ja sähköinen etsin mahdollistaa valotuksen ja värien säädöt samalla, kun valokuvaat. Optinen etsin tarjoaa entiseen tapaan parallaksikorjatun kehyksen, joka nyt peittää 95 % lopullisesta kuvasta (92 % X100F:ssä). Kameran uusi hybridietsin käyttää korkearesoluutioista (3 690 000 pistettä) oled-paneelia. Toiminnolla ”elektroninen mittaetsin” jossa pieni ikkuna näkyy optisen etsimen alakulmassa, on aiemmin voinut säätää esimerkiksi valotusta, väriä ja tarkennusta. X100V:ssä on nyt myös mahdollista näyttää viimeksi otetut kuvat kuvaushetkellä.

X100V tallentaa videota 4K/30p tai korkeanopeusvideota full-hd:nä jopa 120 kuvaan/s asti. Kytkettynä ulkoiseen tallennuslaitteeseen videota on mahdollista tallentaa 10-bittisenä 4:2:2-värikoodauksella. Kameraan saa liitettyä kuulokkeet usb-liitännän kautta (adapteri tarvitaan) tallennuksen aikaiseen kuunteluun. Seeprakuvio huippuvalojen säätöä varten ja videotallennus F-log-profiililla ovat myös saatavilla.

Color-Kolmion maahantuoma Fujifilm X100V on saatavilla hopeisena ja mustana noin hintaan 1 500 euroa.