Näyttelypoiminnat: tammi-helmikuu

Kirjoittanut 21.1.2021

Huom! Museoiden aukiolo voi vaihdella koronatilanteen mukaan, joten tarkista ajankohtaiset aukiolotiedot museoiden nettisivuilta.

Kuopion museo avataan peruskorjauksen jälkeen yleisölle 19.2.2021. Avajaisnäyttely, L3DNARDO DA VINCI, on kansainvälinen kiertonäyttely ja esillä ensimmäistä kertaa Suomessa. Näyttely perehtyy Leonardo da Vincin elämään, keksintöihin ja koneisiin. Da Vinci itse ilmestyy Kuopion museoon kolmiulotteisena hologrammina, keksinnöt heräävät henkiin lisätyn todellisuuden avulla ja virtuaalilaseilla lennetään renessanssin ajan maailmassa. Da Vincin tunnetuimpien taide­teosten jäljennöksiä on esillä samanaikaisesti Kuopion taidemuseossa. Näyttely jatkuu 12.9.2021 asti.

As If the Ice Kept Me Still, Svante Gullichsen

Svante Gullichsenin Hanging on -debyyttinäyttely on esillä Tampereella Nykyajan galleriassa 8.1.–1.2.2021. Näyttely on avoin kertomus itsensä etsimisestä, mielenterveyden murenemisesta sekä sen jälleenrakentamisesta. Näyttely koostuu omakuvista, jotka Gullichsen on toteuttanut vuosina 2015–2020.

Gullichsen on 26-vuotias helsinkiläinen valokuvaaja. Hänen töidensä teemat vaihtelevat karuista pohjoismaisista ja mystisistä tunnelmista lämpimiin ja kekseliäisiin tilaustöihin.

Kuva: David Steinberg

Turun Taidehallin Pienessä galleriassa on nähtävillä David Steinbergin näyttely, jonka teokset keskittyvät eksistentiaaliseen ja ekologiseen epämukavuuden tunteeseen. Steinberg on käyttänyt valokuvissaan erilaisia visuaalisia merkkejä kuten outoja rajauksia, voimakkaita värejä ja asiayhteyksistä irrottamista.

David Steinberg (s. 1990) on Yhdysvalloissa asuva valokuvaaja ja taiteilija. Hän on opettanut valokuvausta Syracusen yliopistossa ja työskennellyt New York Timesissä sekä monissa muissa julkaisuissa.