Nikonilta ensimmäinen makro Z-sarjaan

Kirjoittanut 21.6.2021

Nikon Nikkor Z MC 105 mm f/2,8 VR S on ammattitasoinen S-sarjan makro-objektiivi, jolla voi ottaa syvyydeltään todenmukaisia ja yksityiskohtaisia kuvia.

1:1-kuvaussuhteen ansiosta ammattitasoinen Nikkor Z MC 105 mm f/2,8 VR S on hyvä valinta luonnollisen kokoisten kuvien ottamiseen. Kuvasitpa sitten videoita tai valokuvia, makrokuvaukseen optimoidun objektiivin keskipitkän polttovälin kuvakulman ansiosta voit ottaa yksityiskohtaisia muotokuvia, joissa on hieno terävyys, kontrasti ja bokeh-efekti.

Objektiivin hallinta on tarkkaa ja joustavaa, ja valokuvaajat voivat kääntää objektiivin tarkennussuunnan, mistä on hyötyä sekatuotantoympäristössä työskenneltäessä.

Objektiivissa on S-sarjan uuden sukupolven optinen rakenne sekä tasainen ja äänetön monitarkennusjärjestelmä. Suuri Z-bajonetti sekä pyöristetty 9-lehtinen himmennin suurimmalla f/2,8-aukolla tuottavat täysin pyöreän ja luonnollisen bokeh-efektin.

Nikonin heijastamattomat ARNEO- ja nanokidepinnoitteet vähentävät haamukuvia ja heijastuksia. Objektiivin sisäinen tärinänvaimennus ja kameran sisäinen tärinänvaimennus takaavat käsivaralta kuvattujen otosten vakauden jopa heikossa valaistuksessa.

Lyhyin tarkennusetäisyys on vain 0,29 m ja automaattitarkennuksen rajoitin nopeuttaa kohteenhallintaa 0,29–0,50 metrin alueella. Käsitarkennusta käytettäessä tarkennuksen astemäärää voi säätää halutun työskentelytavan mukaan.

Bajonetin ja kaikkien liikkuvien osien tiivistys suojaa pölyltä ja kosteudelta. Nikonin fluoripinnoite hylkii vettä, pölyä ja likaa.

Nikkor Z MC 105 mm f/2,8 VR S tulee myyntiin kesäkuun lopulla ja maksaa noin 1 150 euroa.