Nikonilta kinokoon retrokamera

Kirjoittanut 30.9.2023

Täyden kinokoon (FX) peilittömässä Nikon Z f -kamerassa perinteinen muotoilu on yhdistetty edistykselliseen tekniikkaan ja ajantasaiseen suorituskykyyn. Nikon FM2 -filmikamerasta innoituksensa saaneessa Z f:ssä käytetty, Nikon Z 9:n kanssa yhteinen Expeed 7 -kuvaprosessori mahdollistaa edistyksellisen valo- ja videokuvauksen.

Kameran retrohenkinen tyyli on peräisin legendaarisesta FM2:sta, samoin kuin valitsimet, laukaisin ja 1970-luvulta peräisin oleva Nikonin logo. Kamerassa on messingistä valmistetut valitsimet ja kokonaan mustan vakiomallin lisäksi valittavissa on kuusi eri värivaihtoehtoa.

Perinteisen yksivärisen Picture Control -asetuksen lisäksi Z f:ssä on kaksi uutta Picture Control -asetusta: tasaisen yksivärinen ja sävyltään tumma yksivärinen. Valokuva- ja videovalitsimeen on lisätty erityinen mustavalkoinen asento, joka mahdollistaa välittömän vaihtamisen säätöjen välillä.

Uudessa kamerassa on sisäinen 10-bittinen H.265-videotallennus ja kameralla voi myös tallentaa jopa 125 minuuttia 4K UHD -videota. Z 9:stä on peritty muita toimintoja, kuten mahdollisuus säätää ISO-herkkyyttä 1/6 EV:n välein ja punaisen kehyksen näyttö videoiden tallennuksen aikana.

Käytettävissä ovat samat yhdeksän kohteen tunnistuksen tyyppiä kuin Z 8:ssa, mutta seuranta toimii Z f:ssä entistä paremmin kohteen tunnistusta käytettäessä. Kameran ominaisuuksiin kuuluvat lisäksi sisäinen tärinänvaimennus ja parannettu elektroninen VR.

Z f on ensimmäinen Nikonin kamera, joka tukee videoiden tallennusta suljinajan esivalinta-automatiikkatilassa. Kun tämä tila on valittuna, käyttäjä valitsee suljinajan ja kamera säätää aukkoa.

Malli on myös ensimmäinen Z-sarjan täyden kennokoon peilitön kamera, jossa on vapaasti kääntyvä näyttö.

Expeed 7 -kuvaprosessori mahdollistaa ”Nopea valokuvien tallennus+” (C30) -toiminnon käytön ja sarjakuvauksen jopa 30 kuvan sekuntinopeudella.

Kamerassa on kaksi muistikorttipaikkaa, yksi sd-korteille ja toinen micro sd -korteille.

Nikon Z f tulee myyntiin lokakuussa 2023 ja maksaa noin 2 600 euroa.