Kodakilta analoginen puolikinokamera

Kirjoittanut 29.9.2023

Analogisessa Kodak Ektar H35N -puolikinokamerassa on useita uusia ominaisuuksia, kuten sisäänrakennettu tähtisuodatin, bulb-suljin, jalustakiinnitys ja osittain lasinen pinnoitettu objektiivi. Puolikino tarkoittaa, että jokainen valotus on puolet tavallisen filmikuvan koosta. Näin ollen 36 kuvan rullasta saat 72 kuvaa ja 24 kuvan rullasta 48 kuvaa. Kun katsot etsimen läpi, näet pystysuoran kuvan normaalin vaakasuoran kuvan sijaan.

Uudessa kamerassa Kodak on parantanut optiikkaa ja yksi akryylilinssielementti on korvattu lasilinssillä, joka auttaa parantamaan kuvan terävyyttä. Kamerassa on myös sisäänrakennettu tähtisuodatin, joka luo valopisteisiin nelisädekehän. H35N on myös varustettu bulb-sulkimella ja kaapelilaukaisimella, joten valotuksen kesto on tarkasti säädettävissä, mikä mahdollistaa liikeratojen kuvaamisen ja helpottaa käyttöä heikossa valaistuksessa.

Uutta kameraa on saatavana kuudessa ulkoasussa: raidallinen musta, raidallinen hopea, raidallinen vihreä, lasitettu sininen, lasitettu oranssi ja lasitettu vaaleanpunainen.

Focus Nordicin maahantuoma Kodak Ektar H35N tulee myyntiin lokakuussa 2023 ja maksaa noin 82 euroa.