Nikonilta kompakti supertele Z-sarjaan

Kirjoittanut 18.8.2022

Nikon on esitellyt uuden kiinteäpolttovälisen superteleobjektiivin, Nikkor Z 400mm f/4.5 VR S:n. Erittäin kompaktiksi suunnitellussa objektiivissa on 400 mm:n polttoväli ja S-sarjan kuvanlaatu kevyessä ja helposti mukana kulkevassa paketissa.

Nikkor Z 400mm f/4.5 VR S painaa vain (noin) 1 245 g ja sen kokonaispituus on vain 234,5 mm, joten objektiivi on hyvin kompakti.

Niin valokuvissa kuin videoissakin tämä S-sarjan objektiivi tarjoaa kauniin bokeh-efektin ja yhtä lailla hyvät värit, kontrastin ja yksityiskohtaisuuden. Nikonin objektiivinsisäinen optinen tärinänvaimennus varmistaa kuvien vakauden. Synkronoitu tärinänvaimennus mahdollistaa puolestaan kuvauksen jopa 6 askelta tavallista pidemmillä suljinajoilla, kun objektiivia käytetään Z 9:n kanssa. Suurin aukko f/4,5 antaa mahdollisuuksia hyödyntää vallitsevaa valoa luovasti. Automaattitarkennus on nopea, tarkka ja hiljainen.

Tämän superteleobjektiivin kanssa voi käyttää myös Z-telejatkeita, joilla voi laajentaa polttovälin 560 tai 800 mm:iin.

Objektiivin painopiste on entistä lähempänä kameran runkoa, mikä helpottaa kohteen seurantaa, panorointia ja pysäytystä. Objektiivia voi myös pitää mukavassa asennossa käsivaralta kuvatessa. Säätimet ovat täysin mukautettavissa ja sääsuojaus suojaa sekä objektiivia että kameraa.

Nikon Nikkor Z 400mm f/4.5 VR S maksaa noin 3 850 euroa.