EISA Awards -palkitut 2022-23

Kirjoittanut 15.8.2022

EISA Awardilla palkitut tuotteet valittiin kesäkuun lopussa.

Mitä ominaisuuksia on vuoden parhaissa kameroissa? Entä objektiiveissa? Mitä uusia innovaatioita on noussut pintaan?

EISA Awardien, valokuvausalan palkittavien tuotteiden, valintakokous kerää hyvin yhteen vuoden kohokohdat. Valintojen takana ovat eri maiden valokuvausalan lehtien testitulokset ja vankka ammattitaito. Ehdokkaiksi pääsee ainoastaan tuotteita, jotka on testattu useassa EISA-lehdessä.

Äänestyksessä valittiin 23 palkinnon saajaa. Lehtien edustajat keskustelivat ja äänestivät lopullisista tuloksista. EISA Photo Expert Group -palkintoraadissa oli tänä vuonna 16 valokuva-alan lehteä, yhtenä näistä Kamera-lehti. Timo Ripatti edusti Kamera-lehteä palkintoraadissa.

Vuonna 1982 syntynyt EISA, The European Imaging and Sound Association, koostuu 60 valokuvaus-, video-, kotiteatteri-, äänentoistolaite- ja mobiilialan erikoislehdestä 29 maasta. Kamera-lehti on ollut EISA:n jäsen vuodesta 1985.

Valokuva-alan EISA-palkitut

EISA CAMERA OF THE YEAR 2022-2023

Nikon Z 9

EISA VUODEN KAMERA 2022-2023

Nikon Z 9 on edistynein ja pystyvin kamera, jonka voit tällä hetkellä ostaa. Sen pinottu 45,7 miljoonan pikselin täyden kuvakoon CMOS-kenno ja nopea EXPEED 7 -prosessori tarjoavat erinomaisen kuvanlaadun ja suuret kuvausnopeudet, jopa 30 kuvaa sekunnissa JPEG-muodossa ja 20 raakatiedostoa sekunnissa, täydellä resoluutiolla. Nikonin edistyneellä 3D-seurannalla tehostettu nopea automaattitarkennusjärjestelmä lukittuu liikkuviin kohteisiin vaivattomasti.

Z 9 tarjoaa laajan valikoiman resoluutioita ja kuvataajuuksia videokuvaajille, jopa 12-bittiseen raakatiedostoon asti 8K/60 sisäisellä tallennuksella.

Z 9 on uraauurtava ja tehokas työkalu kaksoiskahvan muotoilun ja vankan rakenteensa ansiosta.

EISA MICRO FOUR THIRDS CAMERA 2022-2023

OM System OM-1

EISA MICRO FOUR THIRDS -KAMERA 2022-2023

Micro Four Thirds -kamerat ovat ottaneet suuren harppauksen eteenpäin OM Digital Solutionsin uuden lippulaivan myötä.

Tämä tehokas kamera on rakennettu kuin tankki, ja se on pöly- ja roiskesuojattu IP53-luokitukseen asti. Siinä on äskettäin kehitetty 20 miljoonan pikselin BSI-CMOS-kenno, varustettuna Quad Pixel -automaattitarkennuksella sekä nopealla ja tarkalla AI-avusteisella automaattitarkennusjärjestelmällä, joka voi seurata villieläimiä ja nopeasti liikkuvia kohteita jopa 50 kuvaa sekunnissa.

OM System OM-1 käyttää laskennallista kuvaustapaa, jonka avustuksella voi käyttää tavanomaista pidempiä valotuksia käsivaralta kuvatessa. Siinä on vaikuttava rungonsisäinen kuvanvakain, samalla kun se tarjoaa myös korkealaatuisen 4K DCI -elokuvan tallennuksen.

EISA APS-C CAMERA 2022-2023

Canon EOS R7

EISA APS-C -KAMERA 2022-2023

Canon EOS R7 on tehokas mutta samalla edullinen kamera, joka on rakennettu 32,5 miljoonan pikselin APS-C CMOS -kennon ympärille, ja jossa on Canonin erittäin herkkä Dual Pixel CMOS AF -automaattinen tarkennusjärjestelmä ja erinomaiset kohteen tunnistusominaisuudet.

Kamera voi kuvata 15 kuvaa sekunnissa käyttämällä mekaanista suljinta ja jopa 30 kuvaa sekunnissa sähköisellä sulkimella. Hämärässä työskentelyä varten siinä on 5-akselinen rungonsisäinen kuvanvakain, joka antaa jopa 7 himmenninarvon tehoisen korjauksen. Valokuvat ja elokuvat tallennetaan kahteen UHS-II SD-muistikorttipaikkaan. Videot ovat tallennettavissa 4K-resoluutiolla (7K:sta laskettuna) ilman aikarajoitusta.

EISA FULL-FRAME CAMERA 2022-2023

Sony Alpha 7 IV

EISA TÄYDEN KUVAKOON KAMERA 2022-2023

Tässä täyden kuvakoon peilittömässä kamerassa on merkittäviä parannuksia edeltäjäänsä Alpha 7 III:een verrattuna lähes kaikilla osa-alueilla.

Uusi 33 miljoonan pikselin BSI CMOS Exmor R -kenno ja uusin BIONZ XR -prosessori takaavat loistavan kuvanlaadun, ja sen nivelletty kosketusnäyttö helpottaa erityisesti elokuvantekijöiden ja vloggaajien työskentelyä. Sarjakuvauksessa on mahdollista valottaa erittäin pitkiä jaksoja nopeudella 10 kuvaa sekunnissa, samalla kun vauhdikas ja luotettava automaattitarkennus reaaliaikaisella seurannalla havaitsee ihmisten ja eläinten silmät.

Videotyöskentelyssä voi Alpha 7 IV:llä kuvata UHD 4K/30p -laadulla koko kennon leveydeltä tai 4K/60p -laadulla Super 35mm -tilassa. Se tarjoaa myös erilaisia koodinpurkajia ja kuvaprofiileja, mukaan lukien kuuluisan S-Cinetonen, rikkaan elokuvamaisen ilmeen takaamiseksi.

EISA BEST BUY CAMERA 2022-2023

Fujifilm X-T30 II

EISA PARAS OSTOS -KAMERA 2022-2023

Valokuvaajille, jotka haluavat ostaa tehokkaan kameran houkuttelevan edulliseen hintaan, on Fujifilm X-T30 II erinomainen valinta. Se tarjoaa saman erinomaisen kuvanlaadun kuin Fujifilmin kalliimmissa malleissa, ja siinä on erityisen houkutteleva JPEG-värintoisto suoraan kamerasta.

Kompaktissa ja kevyessä metallirungossa on hyvä valikoima ulkoisia käsin tehtäviä säätöjä. Se tuo myös joitain tervetulleita päivityksiä alkuperäiseen X-T30:een, mukaan lukien korkeamman resoluution takanäytölle, päivitetyn automaattitarkennusjärjestelmän ja erilliset asetukset ja valikot valokuvaamista ja videokuvausta varten. Mikä tärkeintä, sen kanssa on ilo kuvata ja se tuottaa erinomaisia tuloksia.

EISA PROFESSIONAL CAMERA 2022-2023

Canon EOS R3

EISA AMMATTIKAMERA 2022-2023

Canon EOS R3 on todella ammattimainen työkalu sekä valokuvaamiseen että videokuvaukseen, ja sen ulkoasu on tuttu aiemmista EOS-kameroista, sekä analogisista että digitaalisista.

Siinä on 24 miljoonan pikselin pinottu täyden kuvakoon CMOS-kenno Canonin Dual Pixel CMOS AF -automaattitarkennusjärjestelmällä, ja se voi valottaa jopa 30 kuvaa sekunnissa. Käyttäjä voi valita kolmesta eri menetelmästä tarkennuksen määrittämiseen: käyttämällä ohjausnastaa, kosketuspainiketta tai Eye Control AF -toimintoa, joka seuraa innovatiivisesti valokuvaajan silmän liikkeitä. Kamera tallentaa myös videota 6K/60p- ja 4K/120p-tarkkuudella.

Se on ammattikäyttöön räätälöity sekä uutiskuvaukseen että urheilutapahtumiin.

EISA VLOGGING CAMERA 2022-2023

Sony ZV-E10

EISA VLOGGING-KAMERA 2022-2023

Aivan kuten kaksi vuotta sitten EISA-palkinnon voittanut ZV-1, on ZV-E10 suunniteltu sisällöntuottajille, ja sen lisäetuna on vaihdettavien objektiivien käyttö.

Se on erinomainen kamera sekä valokuvaamiseen että videotyöhön, ja se tarjoaa nopean ja tarkan automaattitarkennuksen, jota täydentää reaaliaikainen silmätarkennus. Vapaasti kääntyvä LCD-näyttö on suuri apu sekä valokuvatessa että videotyössä, mukaan lukien selfieissä, samalla kun laadukas mikrofoni mukana tulevan tuulisuojan kanssa varmistavat kristallinkirkkaan äänen videokuvaustilassa. Lisäksi ZV-E10 tukee uusinta videotekniikkaa 4K:sta suoratoistoon.

Siinä on lukuisia ominaisuuksia, jotka tekevät vloggaamisesta ja sisällön jakamisesta erittäin helppoa kaikissa tilanteissa.

EISA PHOTO/VIDEO CAMERA 2022-2023

Panasonic Lumix DC-GH6

EISA VALOKUVAUS/VIDEOKAMERA 2022-2023

Panasonic Lumix DC-GH6 tuottaa vaikuttavia valokuvia uudelta 25,2 miljoonan pikselin CMOS-kennolta, mutta tämän kameran todellinen ilo on houkuttelevan multimediasisällön luominen. Vaikka kamera on kompakti ominaisuuksiensa vuoksi, siinä on myös erittäin käyttäjäystävällinen ergonomia erillisten video- ja valokuvaussäätimien ansiosta. Sen parhaita videonluontityökaluja ovat 10-bittinen 5,7K/60p-kuvaus koko kennon leveydeltä, ja 5,8K anamorfinen tallennus täydessä 4:3-muodossa.

Rajoittamaton tallennusaika, kaksoislähtövahvistus, V-Log ja sisäinen ProRes-tallennus ovat vain muutamia ominaisuuksia, jotka tekevät Lumix GH6:sta parhaan valokuvaus/videokameran.

EISA LENS OF THE YEAR 2022-2023

Sony FE 24-70mm F2.8 GM II

EISA VUODEN OBJEKTIIVI 2022-2023

Tämä nopea vakiozoom täyden kuvakoon kameroihin on suunniteltu yhtä lailla valokuvaajille kuin elokuvantekijöillekin. Se tarjoaa erittäin korkean kuvanlaadun sekä neljä nopeaa ja luotettavasti ohjattua XD-lineaarimoottoria automaattitarkennusta varten. Tämä toisen sukupolven G Master -objektiivi tekee vaikutuksen pienemmällä koollaan ja painollaan, ja siinä on samalla lisäominaisuuksia edeltäjäänsä verrattuna. Portaattomaksi muutettavan himmenninrenkaan lisäksi siinä on kuvaustilanteen mukaan säädettävä zoomausrenkaan kitkanvalintakytkin. Lisäksi voi säätöjä tehdä kätevästi kahdella mukautettavalla tarkennuksen pitopainikkeella.

EISA WIDE ANGLE LENS 2022-2023

SIGMA 20mm F2 DG DN | Contemporary

EISA LAAJAKULMAOBJEKTIIVI 2022-2023

SIGMA:n täyden kuvakoon laajakulmaobjektiivi L-sovitteella tai Sony E-kiinnityksellä varustetuille kameroille tarjoaa korkeaa laatua edulliseen hintaan. Suuresta f/2-aukosta huolimatta se on rakennettu kompaktiin kokoon. Objektiivissa on erittäin tukeva alumiinirunko, ja se on tiivistetty pölyltä ja kosteudelta. Siinä on perinteinen ja käytännöllinen himmenninrengas, joka voidaan myös säätää automaattiasentoon, samalla kun FLD- ja SLD-lasielementit sekä monikalvopinnoite varmistavat korkean kuvanlaadun. Tehokas sagittaalisen toistovirheen korjaus varmistaa suuren terävyyden myös kuvan reunoissa, mikä on erittäin hyödyllistä kun kuvataan yötaivasta.

EISA STANDARD LENS 2022-2023

Fujifilm FUJINON XF33mm F1.4 R LM WR

EISA NORMAALIOBJEKTIIVI 2022-2023

Fujifilm tarjoaa APS-C X-järjestelmäänsä valovoimaisen normaaliobjektiivin, jossa ei ole heikkoja kohtia. Sen suuri valovoima mahdollistaa erittäin terävät valokuvat ja videot kaikissa valaistusolosuhteissa, samalla kun kameran sisäinen digitaalinen laskenta korjaa jäännöspoikkeamat. Yhdeksänlehtinen himmennin auttaa tuottamaan täydellisen bokehin, samalla kun nopea ja hiljainen lineaarinen automaattitarkennusmoottori sekä poistettu kuvakulman muuttuminen tarkennettaessa tekevät objektiivista yhtä sopivan videokuvaukseen kuin still-kuvaukseenkin.

Yksityiskohdat, kuten lukittava käsikäyttöinen himmenninrengas ja kattava sääsuojaus, tekevät FUJINON XF 33mm F1.4 R LM WR -objektiivista täydellisen normaaliobjektiivin.

EISA TELEPHOTO LENS 2022-2023

Nikon NIKKOR Z 800mm F6.3 VR S

EISA TELEOBJEKTIIVI 2022-2023

Ultra-teleobjektiivit yhdistetään yleensä valtavaan kokoon, suureen painoon ja kalliiseen hintaan. Nikonin uusi 800 mm:n teleobjektiivi on siksi miellyttävä yllätys. Se on kompaktin kokoinen, kevyt ja edullisen hintainen. Nikon on saavuttanut tämän käyttämällä Phase Fresnel -elementtiä, jonka avulla on objektiivin pituutta voitu lyhentää huomattavasti. Lisäksi on useita linssielementtejä sijoitettu siirtämään painopistettä lähelle runkoa, mikä tekee käsivaralta kuvaamisen oikeasti mahdolliseksi. Pienemmästä koostaan huolimatta se tarjoaa silti erinomaisen kuvanlaadun, varmistaen että tämä uusi teleobjektiivi on bestseller arkojen eläinten kuvaajille.

EISA PROFESSIONAL TELEPHOTO LENS 2022-2023

Nikon NIKKOR Z 400mm F2.8 TC VR S

EISA AMMATTI-TELEOBJEKTIIVI 2022-2023

400 mm f/2.8 -objektiivi on urheilukuvauksen teollisuusstandardi, ja sitä käytetään usein telejatkeen kanssa. Nikkor Z 400mm F2.8 TC VR S on laatuaan ensimmäinen, jossa on sisäänrakennettu 1,4-kertainen telejatke, ja joka aktivoidaan kätevästi sijoitetulla kytkimellä. Tämän ansiosta valokuvaaja voi nopeasti kasvattaa polttovälin 560 mm:iin. Tästä huolimatta objektiivi on 20 % kevyempi kuin F-bajonetilla varustettu edeltäjänsä. Kuten ammattikäyttöön rakennetulta objektiivilta voi odottaa, tässä monipuolisessa teleobjektiivissa on korkea mekaaninen laatu, nopea automaattitarkennus ja erinomainen optinen suorituskyky.

EISA ZOOM LENS 2022-2023

TAMRON 35-150mm F/2-2.8 Di III VXD

EISA ZOOM-OBJEKTIIVI 2022-2023

Tamron on kehittänyt ainutlaatuisen valovoimaisen yleisobjektiivin Sonyn E-sovitteen peilittömille täyden kuvakoon kameroille. Siinä on erinomainen optinen laatu ja laajennettu polttovälialue. Koko zoomausalueen kattavan ison valovoiman ansiosta se pystyy korvaamaan useita vakio-objektiiveja.

VXD-tarkennusmoottori toimii erittäin nopeasti ja hämmästyttävän tarkasti, ja toimii hienosti Sony-kameroiden silmäntunnistuksen kanssa. Optinen suunnittelu ja nanopinnoite tarjoavat erinomaisen terävyyden ja kontrastin – se on erinomainen objektiivi miljööhenkilökuviin ja dokumentaariseen valokuvaukseen, mutta se toimii täydellisesti myös studion työjuhtana. Lopuksi, sähköisen liitännän avulla voivat käyttäjät mukauttaa sen toimintoja ja päivittää laiteohjelmiston.

EISA STANDARD ZOOM LENS 2022-2023

TAMRON 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2

EISA VAKIOZOOM-OBJEKTIIVI 2022-2023

Tamronin aiemman 28-75 mm Sony E-kiinnityksen vakiozoom-objektiivin kuvanlaatu oli jo valmiiksi erittäin korkea, ja uusi 28-75 mm F2.8 Di III VXD G2 on vielä parempi. Optista rakennetta on uudistettu perusteellisesti, mukaan lukien uusi heijastuksenestopinnoite, joka edelleen vähentää häikäisyä ja haamukuvia. Edeltäjäänsä verrattuna on automaattitarkennus kaksi kertaa nopeampi Tamronin VXD-lineaarimoottorin ansiosta, ja nyt on lyhyin tarkennusetäisyys 28 mm:n polttovälillä vain 18 cm, jolloin kuvautumissuhde on 1:2,7. Lisäksi on ergonomiaa parannettu, ja objektiivin ominaisuuksia voi muokata Tamron Lens utility -ohjelmistolla.

EISA TELEPHOTO ZOOM LENS 2022-2023

Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS II

EISA TELEZOOM-OBJEKTIIVI 2022-2023

Tämä valovoimainen telezoom-objektiivi on täysin uusittu versio Sonyn ensimmäisestä FE 70-200 mm F2.8 G Master -objektiivista. Uusi optinen suunnittelu tuottaa kulmasta kulmaan -terävyyttä koko zoomausalueella. Automaattitarkennusjärjestelmä on rakennettu kahden XD ’Extreme Dynamic’ -lineaarimoottoriparin varaan, jotka ohjaavat kahta tarkennusryhmää. Tämä mahdollistaa nopeamman tarkennuksen ja paremman kuvauskohteen seurannan. Videokuvaajat osaavat arvostaa himmenninrengasta, jota voidaan käyttää joko pykälöitynä tai ilman, sekä vaimennettua kuvakulman muuttumista tarkennettaessa ja tarkennuksen siirtymistä. Kaikista näistä parannuksista huolimatta on objektiivi lähes kolmanneksen kevyempi kuin alkuperäinen versio.

EISA SUPERZOOM LENS 2022-2023

SIGMA 150-600mm F5-6.3 DG DN OS | Sports

EISA SUPERZOOM-OBJEKTIIVI 2022-2023

SIGMA:n ultra-telezoom Sony E- sekä Leican, Panasonicin ja Sigman L-sovitteen kameroihin tarjoaa polttovälialueen, joka on ihanteellinen villieläinten, urheilun ja tapahtumien kuvaamiseen. Lisäksi, lyhyin tarkennusetäisyys tarjoaa 1:2,8 kuvautumissuhteen lähikuvausta varten. Ulkokäyttöön tarkoitettu objektiivi on sääsuojattu, ja etulinssissä on likaa ja pisaroita hylkivä fluoridipinnoite. Optisessa järjestelmässä on erikoiselementtejä ja pinnoitteita, jotka korjaavat kromaattista poikkeamaa ja sisäisiä heijastuksia, samalla kun sisäänrakennettu optinen kuvanvakaaja tarjoaa jopa neljän aukon verran tärinänvaimennusta. Optinen laatu on hämmästyttävän hyvä, jopa täydellä aukolla.

EISA TRAVEL ZOOM LENS 2022-2023

TAMRON 18-300mm F/3.5-6.3 Di III-A VC VXD

EISA MATKAZOOM-OBJEKTIIVI 2022-2023

Tämä on loistava objektiivi Fujifilmin ja Sonyn peilittömien APS-C-kameroiden käyttäjille, jotka haluavat matkustaa ilman objektiiveja täynnä olevaa laukkua. Laaja zoomausalue, jonka kinovastaavuus on 27-450 mm, antaa mahdollisuuden valokuvata ja tallentaa elokuvia kaikissa tilanteissa maisemista kaukaisiin yksityiskohtiin tai villieläimiin. Lisäksi, tehokas tärinän kompensointimekanismi auttaa ottamaan teräviä kuvia heikossa valaistuksessa. Tämä objektiivi on erittäin hyödyllinen myös lähikuvauksessa, sillä sen lähin tarkennusetäisyys on 18 mm polttovälillä 0,15 m, kuvautumissuhteella 1:2.

EISA PHOTO/VIDEO WIDE ANGLE ZOOM LENS 2022-2023

Sony FE PZ 16-35mm F4 G

EISA VALOKUVA/VIDEO LAAJAKULMAZOOM-OBJEKTIIVI 2022-2023

Sonyn uusin laajakulmazoom käyttää moottoroitua, erittäin hienojakoista ja tarkkaa zoomausmekanismia perinteisen mekaanisen ohjauksen sijaan. Tämä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon videokuvaajille, jotka haluavat tehdä tasaisia ja tarkkoja zoomauksia tallennuksen aikana. He arvostavat myös sitä, että kuvakulmaan ei tule muutoksia tarkentamisen yhteydessä, eikä tarkennus muutu zoomauksen aikana. Tämä objektiivi ei kuitenkaan ole vain videota varten. Sen kompakti, kevyt, säänkestävä muotoilu ja korkealaatuinen optiikka tekevät siitä myös hienon vaihtoehdon maisemakuvaajille, jotka haluavat matkustaa kevyesti. Sekä valokuvaajat että videokuvaajat hyötyvät myös objektiivin kehittyneistä säätimistä, kuten erillisestä himmenninrenkaasta.

EISA PHOTO/VIDEO ZOOM LENS 2022-2023

Panasonic Leica DG Vario-Summilux 25-50mm F1.7 ASPH

EISA VALOKUVA/VIDEO ZOOM-OBJEKTIIVI 2022-2023

Tämä Leica-merkkinen erittäin valovoimainen Panasonic-zoom vastaa useimpien parhaiden objektiivien suorituskykyä polttovälialueellaan, ja voi siksi korvata useita objektiiveja.

Normaalipolttovälistä lyhyeen teleobjektiiviin ulottuva zoom on täydellinen dokumenttikuvaus- ja matkaobjektiivi sekä valokuvaamiseen että videoiden luomiseen. Se on neulanterävä kaikilla polttoväleillä ja aukoilla, ja se on erittäin hyvin korjattu optisia poikkeamia vastaan. Se myös sopii loistavasti Leica DG Vario-Summilux 10-25mm F1.7 ASPH laajakulma/normaalizoomin pariksi. Intuitiiviset himmentimen ja tarkennuksen säätörenkaat täydentävät edelleen tätä ainutlaatuista valokuva-/videozoom-objektiivia.

EISA MACRO LENS 2022-2023

Nikon NIKKOR Z MC 105mm F2.8 VR S

EISA MAKRO-OBJEKTIIVI 2022-2023

Tämä on lähes täydellinen makro-objektiivi. Täysin uudella optisella suunnittelulla se on huomattavasti terävämpi kuin F-bajonettiversio. Suorituskyky on erinomainen jo suurimmalla aukolla, vääristymät ovat poissa, ja vinjetointi on lähes huomaamaton. Tarkennus on nopeaa kahta linssiryhmää siirtävän kahden STM-automaattitarkennusmoottorin ansiosta, ja 4,5 askeleen tärinänvaimennus helpottaa kuvaamista käsivaralta. Objektiivissa on lyhyt, 0,29 metrin vähimmäistarkennusetäisyys, ja siinä on rajoitinkytkin joka kaventaa tarkennusalueen 0,5 metriin. Lopuksi, tämä objektiivi on sääsuojattu käytettäväksi epäsuotuisissa olosuhteissa.

EISA MANUAL LENS 2022-2023

Laowa 90mm F2.8 2x Ultra Macro APO

EISA MANUAALIOBJEKTIIVI 2022-2023

Tämä täysin käsikäyttöinen makro-objektiivi täyden kuvakoon peilittömille kameroille täydentää sarjaa, johon kuuluu jo kahdeksan erikoisvalmisteista makro-objektiivia. Se erottuu kilpailijoista 2:1 kuvautumissuhteella, jonka avulla voit tallentaa pienet yksityiskohdat erittäin hyvällä laadulla. Käyttäjät arvostavat suurta f/2,8-aukkoa, erinomaista täysmetallista runkorakennetta ja pehmeästi toimivaa, helppokäyttöistä tarkennusrengasta. Terävyys on hyvä, ja apokromaattinen optinen toteutus rajoittaa kromaattisia poikkeamia. Kompaktin muotoilunsa ja keveytensä ansiosta tämä objektiivi on hyvä kumppani ulkona kuvaamiseen ja luonnon pienimpien yksityiskohtien tutkimiseen.

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2022-2023

Sony Xperia 1 IV

EISA MULTIMEDIA-ÄLYPUHELIN 2022-2023

Sonyn monipuolinen älypuhelin tekee vaikutuksen alusta alkaen modernin, tyylikkään muotoilunsa ja rungon sivujen vankan lasipinnan ansiosta – mutta se, mitä käyttäjät saavat laitteen sisäpuolelta, on vieläkin houkuttelevampaa. Xperia 1 IV:ssä on kaikkien aikojen ensimmäinen jatkuvan optisen zoomin älypuhelin-kamerajärjestelmä. Siinä on lasista valmistetut linssielementit telekamerassa, edistynyt Dual Pixel PDAF -automaattitarkennus, sekä optinen kuvanvakaaja laajakulmakameramoduulissa. Yhdessä 16 mm:n ultra-laajakulmaobjektiivin ja TOF 3D-objektiivin kanssa Sony asettaa uuden standardin ammattikuvaukseen, sekä valokuvauksessa että 4K-videon tallennuksessa. Tehokas Qualcomm Snapdragon -prosessori ja 5 000 mAh akku täydentävät tätä älypuhelimien multimediakuningasta.

Kaikki EISA-palkitut tuotteet

Photography Expert Group

EISA CAMERA OF THE YEAR 2022-2023
Nikon Z 9

EISA MICRO FOUR THIRDS CAMERA 2022-2023
OM System OM-1

EISA APS-C CAMERA 2022-2023
Canon EOS R7

EISA FULL-FRAME CAMERA 2022-2023
Sony Alpha 7 IV

EISA BEST BUY CAMERA 2022-2023
Fujifilm X-T30 II

EISA PROFESSIONAL CAMERA 2022-2023
Canon EOS R3

EISA VLOGGING CAMERA 2022-2023
Sony ZV-E10

EISA PHOTO/VIDEO CAMERA 2022-2023
Panasonic Lumix DC-GH6

EISA LENS OF THE YEAR 2022-2023
Sony FE 24-70mm F2.8 GM II

EISA MACRO LENS 2022-2023
Nikon NIKKOR Z MC 105mm F2.8 VR S

EISA MANUAL LENS 2022-2023
Laowa 90mm F2.8 2x Ultra Macro APO

EISA PHOTO/VIDEO WIDE ANGLE ZOOM LENS 2022-2023
Sony FE PZ 16-35mm F4 G

EISA PHOTO/VIDEO ZOOM LENS 2022-2023
Panasonic Leica DG Vario-Summilux 25-50mm F1.7 ASPH

EISA PROFESSIONAL TELEPHOTO LENS 2022-2023
Nikon NIKKOR Z 400mm F2.8 TC VR S

EISA STANDARD LENS 2022-2023
Fujifilm FUJINON XF33mm F1.4 R LM WR

EISA STANDARD ZOOM LENS 2022-2023
Tamron 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2

EISA SUPERZOOM LENS 2022-2023
SIGMA 150-600mm F5-6.3 DG DN OS | Sports

EISA TELEPHOTO LENS 2022-2023
Nikon NIKKOR Z 800mm F6.3 VR S

EISA TELEPHOTO ZOOM LENS 2022-2023
Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS II

EISA TRAVEL ZOOM LENS 2022-2023
Tamron 18-300mm F/3.5-6.3 Di III-A VC VXD

EISA WIDE ANGLE LENS 2022-2023
SIGMA 20mm F2 DG DN | Contemporary

EISA ZOOM LENS 2022-2023
Tamron 35-150mm F/2-2.8 Di III VXD

Combined Award with Mobile Expert Group
EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2022-2023
Sony Xperia 1 IV

Hi-Fi Expert Group

EISA FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS 2022-2023
Paradigm Founder 120H

EISA WIRELESS FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS 2022-2023
KEF LS60 Wireless

EISA WIRELESS ON-WALL LOUDSPEAKERS 2022-2023
System Audio legend 7.2 silverback

EISA ALL-IN-ONE LOUDSPEAKER 2022-2023
Sonus faber Omnia

EISA HIGH-END STEREO SYSTEM 2022-2023
MOON Voice 22 & ACE

EISA BEST VALUE WIRELESS LOUDSPEAKERS 2022-2023
SVS Prime Wireless Pro Powered Speakers

EISA HEADPHONE SYSTEM 2022-2023
EarMen CH-Amp, Tradutto & Staccato

EISA STREAMING AMPLIFIER 2022-2023
Roksan Attessa Streaming Amplifier

EISA SMART AMPLIFIER 2022-2023
Marantz Model 40n

EISA BEST VALUE STEREO SYSTEM 2022-2023
Denon PMA-900HNE & DCD-900NE

EISA STEREO SYSTEM 2022-2023
Rotel RA-6000 & DT-6000

EISA VINYL SYSTEM 2022-2023
Pro-Ject X2 B & Phono Box S3 B

EISA TURNTABLE 2022-2023
Thorens TD 1500

EISA BEST VALUE TURNTABLE 2022-2023
Argon Audio TT-4

EISA DAC 2022-2023
Musical Fidelity M6x DAC

EISA STREAMER 2022-2023
Primare NP5 Prisma MK2

EISA HEADPHONE AMPLIFIER 2022-2023
Ferrum Audio OOR

EISA HIGH-END HEADPHONES 2022-2023
Meze Audio Elite

Combined Award with Home Theatre Audio Expert Group
EISA POWER AMPLIFIER 2022-2023
Primare A35.8

Combined Award with Mobile Devices Expert Group
EISA MOBILE DAC 2022-2023
iFi Audio xDSD Gryphon

Combined Award with Home Theatre Audio Expert Group
EISA LOUDSPEAKER SERIES 2022-2023
Perlisten S Series

Home Theatre Audio Expert Group

EISA COMPACT SOUNDBAR 2022-2023
Polk Audio MagniFi Mini AX

EISA HIGH-END SOUNDBAR 2022-2023
Devialet Dione

EISA BEST BUY SOUNDBAR 2022-2023
TCL C935U

EISA HOME THEATRE SOLUTION 2022-2023
Loewe klang system

EISA INTEGRATED SOUNDBAR 2022-2023
Philips Fidelio FB1

EISA HOME THEATRE SOUNDBAR 2022-2023
Hisense U5120GW

EISA HOME THEATRE PROCESSOR 2022-2023
Anthem AVM 90

EISA HOME THEATRE AMPLIFIER 2022-2023
Trinnov Amplitude16

EISA HOME THEATRE AV RECEIVER 2022-2023
Denon AVR-X1700H

EISA HOME THEATRE SUBWOOFER 2022-2023
Perlisten D215s

Combined Award with Hi-Fi Expert Group
EISA POWER AMPLIFIER 2022-2023
Primare A35.8

EISA LOUDSPEAKER SERIES 2022-2023
Perlisten S Series

Combined Award with Home Theatre Video & Display Expert Group
EISA MEDIA PLAYER 2022-2023
Zidoo NEO S

Home Theatre Video & Display Expert Group

EISA PREMIUM MINI LED TV 2022-2023
TCL 65C835

EISA HOME THEATRE TV 2022-2023
Philips 65OLED+937

EISA BEST BUY OLED TV 2022-2023
Philips 55OLED807

EISA BEST BUY LCD TV 2022-2023
TCL 55C735

EISA FAMILY TV 2022-2023
Philips 55PUS8807

EISA PREMIUM LCD TV 2022-2023
Hisense 65U8HQ

EISA PREMIUM OLED TV 2022-2023
Sony XR-65A95K

EISA GAMING TV 2022-2023
LG OLED42C2

EISA GAMING PROJECTOR 2022-2023
BenQ X3000i

EISA UST PROJECTOR 2022-2023
XGIMI AURA

EISA HOME THEATRE PROJECTOR 2022-2023
Epson EH-LS12000B

EISA MEDIA PLAYER 2022-2023
Zidoo NEO S

Combined Award with Mobile Devices Expert Group

EISA MOBILE PROJECTOR 2022-2023
Philips GoPix 1

Mobile Devices Expert Group

EISA ADVANCED SMARTPHONE 2022-2023
OPPO Find X5 Pro

EISA BEST BUY SMARTPHONE 2022-2023
Honor 70

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2022-2023
Sony Xperia 1 IV

EISA SMARTWATCH 2022-2023
Huawei Watch GT 3 Pro

EISA WIRELESS HEADPHONES 2022-2023
Sony WH-1000XM5

EISA MOBILE SPEAKER 2022-2023
JBL Flip 6

EISA IN-EAR HEADPHONES 2022-2023
OPPO Enco X2

EISA TABLET INNOVATION 2022-2023
TCL NXTPAPER 10s

Combined Award with Home Theatre Video & Display Expert Group

EISA MOBILE PROJECTOR 2022-2023
Philips GoPix 1

Combined Award with Hi-Fi Expert Group

EISA MOBILE DAC 2022-2023
iFi Audio xDSD Gryphon

In-Car Electronics Expert Group

EISA IN-CAR AMPLIFIER 2022-2023
HELIX P SIX DSP ULTIMATE

EISA IN-CAR SOUND PROCESSOR 2022-2023
ESX QL812SP

EISA IN-CAR PREMIUM UPGRADE 2022-2023
Audison AF M12.14 bit

EISA IN-CAR DSP SOFTWARE 2022-2023
DSP PC-Tool 5 by Audiotec Fischer

EISA IN-CAR SPEAKER SYSTEM 2022-2023
Ground Zero GZ ULTRA T-30 + GZ ULTRA K-165

EISA IN-CAR SUBWOOFER 2022-2023
Hertz MPS 250 S4

EISA IN-CAR HIGH-END COMPONENT 2022-2023
Ground Zero GZ ULTRA A-2

EISA IN-CAR DASHCAM 2022-2023
Nextbase 622GW

EISA IN-CAR OEM PREMIUM AUDIO SYSTEM 2022-2023
Maserati Grecale with Sonus faber High Premium Audio System

EISA IN-CAR CAMPER VAN COMPONENT 2022-2023
Eton UG FIAT SUB 6A