Nikonilta laajakulma moottorizoomilla

Kirjoittanut 27.4.2023

Nikon on julkistanut ensimmäisen Z-sarjan sähköisen zoom-objektiivin: erittäin laajakulmaisen Nikkor Z DX 12–28mm f/3.5–5.6 PZ VR:n. Tämä kompakti ja hyvin tasapainotettu DX-koon sähköinen zoom-objektiivi on optimoitu videoita varten, mutta se soveltuu myös luovien tilannekuvien ottamiseen. Monipuolisen zoomausalueen ansiosta se on hyvä valinta DX-koon kameran käyttäjille, jotka tarvitsevat kevyen, mutta vloggaukseen tarpeeksi laajakulmaisen zoom-objektiivin.

Sähköisen zoomaustoiminnon ansiosta zoomia voidaan ohjata etänä ML-L7 -kauko-ohjaimella tai SnapBridge-sovelluksella. Tämä sopii ihanteellisesti ihmisille, jotka kuvaavat omia vlogejaan tai käyttävät vakaajaa videoiden kuvaamiseen. Käyttäjien ei tarvitse koskettaa objektiivia zoomaamisen aikana ja he voivat valita mieleisensä 11 eri zoomausnopeudesta.

Objektiivi painaa vain 205 g, joten se on helppo ottaa kaikkialle mukaan ja on myös riittävän kevyt käytettäväksi useimpien vakaajien kanssa. Objektiivin runko ei pitene tai lyhene tarkennuksen tai zoomauksen aikana, mikä takaa optimaalisen tasapainon käsivaralta kuvattaessa, eikä vakaajaa tarvitse tasapainottaa uudelleen zoomauksen jälkeen.

Objektiivin sisäinen tärinänvaimennus mahdollistaa selkeiden ja tärinättömien kuvien ottamisen, olitpa kävelemässä ja puhumassa kuvauksen aikana tai panoroimassa käsivaralta.

Lyhin tarkennusetäisyys on vain 0,19 m.

Objektiivin putki ja kaikki liikkuvat osat on suojattu pölyltä ja vesipisaroilta.

Nikkor Z DX 12–28mm f/3.5–5.6 PZ VR tulee myyntiin toukokuussa 2023 ja maksaa noin 440 euroa.