Pentaxilta kamera mustavalkokuvaukseen

Kirjoittanut 26.4.2023

Pentax K3 III Monochrome perustuu suosittuun Pentax K-3 III -kameraan, mutta siinä ei ole perinteistä värikennoa. Tämä tarkoittaa, että kennolle pääsee enemmän valoa, kohina vähenee ja käyttäjä voi tehdä mustavalkoisia kuvia, joissa on ainutlaatuinen ilme.

Kamera perii kaikki muut ominaisuudet suositusta K-3 III -premium-mallista, kuten vankan ja säänkestävän rakenteen, tehokkaan IBIS-järjestelmän, nopean automaattitarkennuksen sekä optisen etsimen, jossa on 1,05-kertainen suurennus.

Kaikkien aiempien mallien tapaan kamera on täysin yhteensopiva vanhempien K-mount-objektiivien kanssa ja saatavilla on myös adapteri, jolla voidaan käyttää vanhempia M42-ruuvikiinnitteisiä objektiiveja.

Erityisesti suunnitellulla yksivärikennolla, jossa ei käytetä Bayer-interpolointia ja jossa hyödynnetään jokaisen pikselin kaikki alkuperäinen valotieto, saadaan aikaan kuva, jossa on laajempi sävyalue. Siinä on myös miellyttävämpi kohina korkeammilla ISO-herkkyyksillä ja parempi yksityiskohtien toisto.

Pentax K3 III Monochrome vastaa nykyaikana klassista kameran ja mustavalkofilmin yhdistelmää. Kameran yksivärinen aps-c-kenno ja Prime V -prosessori on kehitetty ja mukautettu optimoidusti tuottamaan mustavalkokuvaa.

Focus Nordicin maahantuoma Pentax K3 III Monochrome tulee myyntiin toukokuussa 2023 ja maksaa noin 2 800 euroa (runko).