Nikonin Z 6:sta parannettu versio

Kirjoittanut 27.10.2020

Nikon on julkistanut Nikon Z 6II -kameran, joka edustaa peilittömän Z 6:n seuraavaa sukupolvea. Täyden kinokoon Z 6II:ssa on Nikon Z -bajonetti. Kamerassa on 24,5 megapikselin kenno, Expeed 6 -kaksoisprosessori sekä entistä nopeampi ja suurempi puskurimuisti. Kamerassa on myös kaksi korttipaikkaa, joissa voi käyttää UHS-II SD- ja XQD- tai CFexpress-muistikortteja. Lisäksi siinä on 4K/60p- videokuvausmahdollisuus myöhemmin julkaistavan ohjelmistopäivityksen avulla. Kamerassa voi käyttää erikseen hankittavaa uutta pystykuvaukseen sopivaa MB-N11-akkukahvaa. Z 6II tukee myös uutta langatonta kauko- ohjain-lähetinvastaanotinta WR-R11b.

Kameran pöly- ja tippuvedenpitävyys helpottaa kuvausta vaikeissa olosuhteissa. Uusi mahdollisuus muuttaa tarkennusrenkaan toiminta käänteiseksi antaa käyttäjien tarkentaa oman tottumuksensa mukaisesti. Kamera pystyy tuottamaan 4K UHD- ja Full HD -videoaineistoa sekä FX- että DX-koon videomuodossa. Kameran HLG-kuvausmuoto (ulkoisella tallentimella) tallentaa puolestaan enemmän yksityiskohtia, laajemman dynaamisen alueen ja suuremman kontrastin.

Parannettu silmien- ja eläintentunnistus automaattitarkennuksessa takaa kohteiden aiempaa paremman tarkkuuden videokuvauksessa. Z 6II tukee sarjakuvausta 14 kuvan sekuntinopeudella (pistetarkennuksella).

Sarjakuvauksen enimmäiskuvamäärä on entistä suurempi: 200 jpeg-kuvaa tai 124 pakkaamatonta 12-bittistä raakakuvaa yhtenä sarjana.

Nikon Z 6II tulee myyntiin talven 2020 aikana ja maksaa noin 2 300 euroa (runko).