OM:ltä uusi lippulaivamalli

Kirjoittanut 18.3.2022

OM System OM-1  -järjestelmäkamera on valmistajansa Micro Four Thirds -malliston uusi lippulaiva. Kamera on varustettu uudella 20 Mpx:n pinotulla ja taustavalaistulla Stacked BSI Live MOS -kennolla ja Cross Quad Pixel AF -tarkennusjärjestelmällä. Kamera sisältää myös uusimman TruePic X -kuvaprosessorin, joka on kolme kertaa edellisiä malleja nopeampi.

OM-1:n herkkyyden normaali maksimiarvo on ISO 25 600, joka voidaan laajentaa aina ISO 102 400:aan asti. Myös dynamiikka on parantunut uusimman kuvaprosessointiteknologian myötä.

OM Systemin kuvanvakain tuottaa jopa kahdeksan EV:n vakautustehon viisiakselisella Sync IS -järjestelmällä ja jopa seitsemän askelen tehon pelkällä runkovakaajalla.

Korkearesoluutiokuvan prosessointiaika on lyhentynyt merkittävästi (käsivarakorkearesoluutiokuva: yhdistäminen kestää noin 5 sekuntia aiemman 12 sekunnin sijaan). Korkearesoluutiokuva muodostaa tarkkoja 50 megapikselin kuvia yhdistelemällä ne useasta eri otoksesta. Jalustakorkearesoluutiokuvatoiminto muodostaa sitäkin tarkempia, noin 80 megapikselin kuvia. Yhdistelmäprosessointiteknologia pienentää kohinaa noin kahden valotusaskelen verran. Kamerassa on lisäksi erillinen painike, jolla voidaan nopeasti siirtyä normaalin kuvaustilan ja käsivarakorkearesoluutiokuvan/jalustakorkearesoluutiokuvan välillä käytettävyyden parantamiseksi.

Uudistetun automaattitarkennuksen ja parantuneen suorituskyvyn ansiosta sarjakuvausnopeus on nyt jopa 50 ruutua/s AF/AE-seurannalla. Kamera saavuttaa jopa 120 ruudun sekuntinopeuden AF/AE-lukitussa, ultranopeassa sarjakuvaustilassa.

Luoviin videotoimintoihin sisältyy 4K/C4K 60p -kuvaus sulavan ja erottelukykyisen videokuvan tallentamiseen, ja suurnopeusvideotoiminto, joka tukee jopa 240p:n Full HD -videotallennusta. Kamera tukee myös H.264 (8bit)-, H.265 (10bit)- ja Multi Frame Rate -tallennusta yli 30 minuutin pituisten videoleikkeiden tallentamiseksi. OM System OM-1 tukee raw-datalähtöä jopa 12 bitin 4:4:4-laadulla ulkoisiin laitteisiin edistyksellisiä jälkikäsittelytehtäviä silmällä pitäen.

OM System OM-1 maksaa noin 2 200 euroa (runko).