Seurat toimivat: tammikuu

Kirjoittanut 12.1.2017

Kuukauden kuva

Kuukauden kuvan on ottanut Heikki Rautio Kouvolan Kameraseurasta. Valokuva Mechanic sijoittui toiseksi seuran vuosikilpailussa 2016. Se on otettu tammikuussa 2016 Kuubassa, Varaderossa. Kilpailun aihe oli vapaa.

Kameraseura on muuttanut

Kameraseura ry on muuttanut uusiin tiloihin osoitteeseen Eerikinkatu 46, 00180 Helsinki. Tässä osoitteessa järjestetään kaikki koulutus-, näyttely- ja kameraseuratoiminta. Matkaa paikalle on Kampin metroasemalta suunnilleen saman verran kuin entisiinkin tiloihin.

Kaikki posti toimitetaan sitä vastoin toimiston osoitteeseen Pakkamestarinkatu  1 A Lt 141, 00520 Helsinki.

Kameraseura ry, Eerikinkatu 46
Kameraseura ry, Eerikinkatu 46

Vielä ehdit mukaan vuosinäyttelyyn

Suomen Kameraseurojen Liiton perinteinen vuosinäyttely avautuu Turun pääkirjastossa huhtikuussa 2017. Järjestävänä seurana toimii 86-vuotias Turun Kamerat. Liiton vuosinäyttely on viimeksi nähty Turussa 50 vuotta sitten.

Viimeinen valokuvien sisäänjättöpäivä on 31.1. Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi valokuvista kootaan osio, jonka teemana on Suomi kuvina. Järjestävä seura toivookin, että näyttelyyn lähetettävissä kuvissa välittyisi suomalainen elämänmeno ja suomalainen maisema.

Parhaat kuvat palkitaan kunniakirjoin, ja raati valitsee Vuoden kuvaajan ja Vuoden nuoren kuvaajan. Lisäksi valitaan näyttelyn menestynein kameraseura. Vuosinäyttelyyn pääsevistä kuvista tehdään kuvaluettelo.

Näyttelyn avajaiset pidetään 1.4.2017, ja näyttely on esillä huhtikuun ajan kirjaston aukioloaikoina. Esillä on myös kolmentoista SKsL:n eminenssikuvaajan näyttelyosio.

Pohjoisen luonnonvalokuvauksen symposiumi

Kuusamolainen kameraseura Kaamoskamera järjestää perinteisen ja suositun Pohjoisen luonnonvalokuvauksen symposiumin jo 36. kertaa. Se pidetään 27.–29.1. Oulangan tutkimusasemalla Kuusamossa. Ohjelmassa on mm. Tuomas Heinosen esityksiä. Lisätietoja: kaamoskamera@gmail.com

Tampereen Valokuvausseuran kurssit

Tampereen valokuvausseura järjestää talvikaudella kaikille avoimia valokuvauskursseja.

Digikuvauksen perusteet  11.–12.3.
Kurssi on tarkoitettu aloittelijoille, jotka kuvaavat digijärjestelmäkameralla tai ovat aikeissa hankkia sellaisen.
Lightroom-peruskurssi 11.–12.2.
Lightroom-ohjelman ominaisuudet aloittelijan näkökulmasta.

Hinnat: 40 €, jäsenille 30 €.