Seurat toimivat: huhtikuu

Kirjoittanut 30.3.2017

Kuukauden kuva

Kuukauden valinta osui tällä kertaa Ari Salosen kuvaan Fanit. Se voitti Fotoklubi Lahden tammikuun kuvailtakilpailun, joka oli vapaa-aiheinen. Tunnelmat on tallennettu Lahti Basketballin ja Espoon Hongan välisestä koripallo-ottelusta tammikuussa 2017.

Liiton vuosinäyttely Turussa

Suomen Kameraseurojen Liiton vuosinäyttelyn ja vuosikokouksen järjestää Turun Kamerat ry. Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi valokuvista kootaan osio, jonka teemana on Suomi kuvina. Esillä on myös kolmentoista SKsL:n Eminenssikuvaajan arvonimen saavuttaneen valokuvaajan näyttelyosio otsikolla Vuosikymmenten kuvatimantteja. Vuosinäyttelyn avajaiset pidetään Turun Kaupungin pääkirjastossa 1.4. klo 14. Näyttely on avoinna 1.4.–30.4.

Pohjoismainen valokuvamestaruuskilpailu

Pohjoismainen Valokuvausliitto – Nordiska Förbundet för Fotografi (NFFF) – kutsuu kaikkia Suomen Kameraseurojen Liittoon kuuluvien seurojen jäseniä Pohjoismaiseen valokuvamestaruuskilpailuun 2017. Mukana kisassa ovat myös Norjan, Ruotsin ja Tanskan valokuvaharrastajat.

Kilpailun järjestävät jatkossa vuorotellen kukin pohjoismainen kameraseurojen liitto. Ensimmäisen Pohjoismaisen valokuvamestaruuskilpailun järjestelyistä vastaa Suomen Kameraseurojen Liitto.

Kilpailu käydään kahdessa digikuvasarjassa: Väri (A) ja mustavalko (B). Kukin valokuvaaja voi osallistua kilpailuun neljällä kuvalla kummassakin sarjassa. Samalla kuvalla voi osallistua vain yhteen sarjaan. Aihe on vapaa. Aiemmassa Pohjoismaisessa valokuvamestaruuskilpailussa jo palkitulla kuvalla ei kilpailuun voi osallistua. Kuvien viimeinen latauspäivä on 15.4.2017.

Kuva: Hannu Tenhunen

Lähellä

Lähellä on yhdeksän valokuvaajan, GP17-työryhmään, näyttely. GP17 on aloittanut syksyllä 2016 Kameraseuran näyttelytyöpajana.

Näyttely avaa näkökulmia 100-vuotiaan itsenäisen Suomen todellisuuteen. Osallistujat pohtivat aihetta omakohtaisesti useista valokuvista koostuvien teosten kautta. Yhdeksän erilaista näkökulmaa, tyylilajia, sisältöä ja tunnelmaa.

GP17-työryhmään kuuluvat Jan Ekström, Ari Komulainen, Lauri Pietarinen, Kristiina Sievi-Korte, Lasse Suonpää, Hannu Tenhunen, Janne Teräväinen, Susanna Teräväinen ja Jouko Väärälä. Työpajan ohjaajana toimii valokuvaaja Liisa Söderlund.

Näyttely on esillä 17.4. asti Jukka Male Museossa, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 b 2. krs, Helsinki. Avoinna päivittäin klo 9–21.

Tampereen Valokuvausseuran kurssit

Tampereen valokuvausseura järjestää kaikille avoimia valokuvauskursseja.
Lightroomin peruskurssi 6.–7.5.2017

Hinnat: 40 €, jäsenille 30 €.

Liiton tarjoama koulutus

Liiton tarjoamasta koulutuksesta kiinnostuneet seurat voivat olla yhteydessä suoraan koulutusvastaavaan, pekka.salminen@sksl.fi.