Mustavalkoinen ja pohjoisen sinertävä – siinä alkukevään näyttelykuvien värit.
Helsinki In My Mind 23.3.–29.4.
Galleria Zebra | Karjaa | Keskuskatu 90
Kari Hakli on kuvannut 1970–1980-luvun Helsinkiä. Nykysilmin hänen ikuistamansa kaupungin kadut ja asukkaat näyttävät nostalgisilta. Muoti on jännittävää, ilmeet juroja ja rakennuksissa ajan patinaa.
Haklin mustavalkokuvista ilmestyi Helsinki mielessään -kirja viime vuoden lopulla. Nyt kuviin voi paneutua lähemmin Galleria Zebrassa, Karjaalla.
Hakli on ammatiltaan arkkitehtuurin kuvaaja. Toimeksiantojen ohessa hän on tarkkaillut kameralla ympäristöä omilla ehdoillaan. Pitkä kokemus kaupunkia kohdanneiden muutosten tallentajana on syventänyt Haklin kiintymystä Helsinkiä ja etenkin kantakaupunkia kohtaan.
Hänen otostensa kautta avautuu muotokuva osin jo kadonneesta Helsingistä ja sen asukkaista.
Weston – 4 sukupolvea 24.3.–28.5.2017
VB-Valokuvakeskus | Kuopio | Kuninkaankatu 14–16
VB-valokuvakeskuksen kevätkauden päättää kansainvälinen klassikko, yhdysvaltalaisen valokuvaajamestarin Edward Westonin ja hänen jälkeläistensä Brett, Cole, Kim ja Zach Westonin teosten yhteisnäyttely. Weston – 4 sukupolvea -näyttelyn on tuottanut valokuvakeräilijä Kirmo Wilén.
Edward Westonin (1886–1958) asetelmalliset alastonkuvat sekä muototutkielmat kuuluvat nykyisin valokuvataiteen merkkiteoksiin. Edwardin pojat Brett Weston (1911–1993) ja Cole Weston (1919–2003) jatkoivat isänsä jäljillä. He loivat muodon ja maiseman tutkielmillaan kansainvälisen uran valokuvataiteilijoina.
Colen poika Kim Weston (s. 1953) on saavuttanut mainetta fine art nude -kuvillaan. Ja hänen poikansa Zach (s. 1990) jatkaa Westonien mustavalkokuvauksen ja muototutkielmien perinnettä jo neljännessä sukupolvessa.
Vaeltajat 7.10.2016–23.4.2017
Siida | Inari | Inarintie 46
Jorma Luhta on kuvannut Pohjois-Lapin tunturiylänköjen luontoa. Hänen kiireettömiä, tunnelmallisia kuviaan on esillä kulttuurikeskus Siidassa.
Luhdan Vaeltajat-näyttely kertoo Pohjoismaiden arktisen luonnon linnuista ja nisäkkäistä sekä niitä uhkaavista elinympäristöjen muutoksista. Näyttely perustuu syksyllä 2014 julkaistun Vaeltajat-kirjan kuvamateriaaliin. Näyttelyssä tutustut Pohjois-Lapin karuihin tunturiylänköihin ja sen asukkaisiin.
– Halusin palauttaa oman valokuvaamiseni alkuperäisille juurilleen ja lähdin vain vaeltamaan tunturiin reppu selässä sekä laukaisuvalmis kamera kädessäni. Tunturimaisemissa luontokuvaaja on kuin entisaikain löytöretkeilijä, joka sulautuu sopulien, naalien ja tunturipöllöjen vaelluksiin, kertoo Luhta.
Kommentointi on suojattu Google reCAPTCHA:lla, jota koskevat Googlen yksityisyyskäytännöt ja käyttöehdot.