Seurat toimivat: joulukuu

Kirjoittanut 23.11.2016

Kuukauden kuva

Kuukauden kuvan on tällä kertaa ottanut Kajaanin Kamerakerhon Marja Huovinen. Hän kuvasi Kylmänkukkia-kuvanVirossa, ja se voitti seuran Kuukauden kuva -kilpailun viime maaliskuussa. Kisan aiheena oli vastavalo. www.kajaaninkamerakerho.fi

Tampereen Valokuvausseuran kurssit

Tampereen Valokuvausseura järjestää keväällä 2017 yleisölle avoimia valokuvauskursseja.

Digikuvauksen perusteet 11.–12.3., 6.–7.5.
Lightroom-peruskurssi 11.–12.2.
Lightroomin syventävä kurssi 25.–26.3.

Liiton vuosinäyttely Turussa

Suomen Kameraseurojen Liiton perinteinen vuosinäyttely avautuu Turun pääkirjastossa huhtikuussa 2017. Järjestävänä seurana toimii 86-vuotias Turun Kamerat ry.

Viimeinen valokuvien sisäänjättöpäivä on 31. tammikuuta. Raati valitsee näytteille noin 100–130 vedosta ja 300 digitaalista tiedostoa. Parhaat kuvat palkitaan kunniakirjoin ja menestyneiden kuvaajien joukosta raati valitsee Vuoden kuvaajan ja Vuoden nuoren kuvaajan. Raati valitsee myös näyttelyn menestyneimmän kameraseuran. Vuosinäyttelyyn valituista kuvista tehdään myös laadukas kuvaluettelo.

Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi valokuvista kootaan Suomi kuvina -osio. Esillä on myös kolmentoista SKsL:n eminenssikuvaajan arvonimen haltijan näyttelyosio otsikolla Vuosikymmenten kuvatimantteja.

This is life 2016

Mielikuvitus ry on järjestänyt kansainvälisen valokuvakilpailun This is life 2016. Kilpailun hyväksyttyjen valokuvien kuvanäytös järjestetään lauantaina 26.11. klo 14 Lempäälän lukiossa, Tampereentie 1, Lempäälä.

Pohjoisen luonnonvalokuvauksen symposiumi

Kuusamolainen kameraseura Kaamoskamera järjestää perinteisen Pohjoisen luonnonvalokuvauksen symposiumin jo 36. kertaa. Tapahtuma-aika on 27.–29.1.2017 Oulangan tutkimusasemalla Kuusamossa. Ohjelmassa mm. Tuomas Heinosen esityksiä. Lisätietoja: kaamoskamera@gmail.com.

Pustovoy Yury: Reine, Norway, FIAP Silver Color
Yuri Pustovoy: Reine, Norway, FIAP Silver Color

Obsession of Light

Vantaan Fotokerho on järjestänyt viidettä kertaa kansainvälisen valokuvakilpailun.

Näyttelyyn lähetti valokuviaan yhteensä 283 kuvaajaa 37 maasta. Jyryn arvioitavaksi tuli kaikkiaan noin 3100 valokuvaa. Tuomareina toimivat Viljo Kuronen EFIAP/b Suomesta, Peter Christiansen valokuvaaja Ruotsista ja Yki Hytönen valokuvaaja,  SKsL edustajana Suomesta.

Näyttelyn parhaan kuvaajan tittelin sai venäläinen Yuri Pustovoy 12 hyväksytyllä kuvallaan ja sekä värisarjan FIAP:n hopeamitalilla ja maisemakuvasarjassa myönnetyllä SKsL:n kultamitalilla. Kaikkien palkittujen ja hyväksyttyjen kuvien tiedot löytyvät osoitteesta obsession.vantaanfotokerho.net.

Obsession of Light -näyttely on esillä Sipoossa Gumbostrand Konst & Form -galleriassa 15.1.2017 asti. Lisäksi kuvat ovat nähtävissä Vantaalla Taitelijakoti Gjutarsissa joulukuun ajan.

FIAP-arvonimet suomalaisille

Tänä vuonna FIAP-arvonimen on saanut 29 suomalaisvalokuvaajaa. AFIAP- ja EFIAP-arvonimien lisäksi suomalaisille on jaettu arvonimiä myös kaikilla Excellence FIAP -tasoilla. Korkeimman tason Excellence FIAP Platinum -arvonimen sai Jouko Taukojärvi. Onnittelut kaikille arvonimen saaneille!

Lista arvonimen saaneista.

Arvonimien haku

Suomen Kameraseurojen Liitto myöntää vuosittain arvonimiä kevätkokouksen yhteydessä. Haettavat arvonimet ovat SKsLM, SKsLSM ja SKsLE. Arvonimien myöntämisperusteista ja muista arvonimiin liittyvistä säännöistä löydät lisätietoa liiton sivuilta www.sksl.fi.

Arvonimien hakuaika umpeutuu 31.1.2017. Hakemuksen voi lähettää liiton näyttelyvastaavalle osoitteella jukka.kosonen@sksl.fi. Liitä mukaan kuvalista, josta selviävät näyttelyihin hyväksyttyjen kuvien nimet, näyttelyt ja hyväksymisvuosi, kirjallinen anomus arvonimen hakemisesta ja kuitti arvonimen käsittelymaksusta.

Arvonimet julkistetaan liiton vuosinäyttelyn avajaisissa 1.4. Turun pääkirjastossa.