Trierenberg Super Circuit -kilpailu

Kirjoittanut 9.3.2017

Trierenberg Super Circuit on maailman suurin valokuvanäyttely.

Trierenberg Super Circuit järjestetään tänä vuonna 26. kertaa. Viime kerralla kilpailuun lähetettiin 115 000 kuvaa 112 maasta ympäri maailman. Näin siitä tuli lajissaan suurin valokuvataiteen kiertonäyttelytapahtuma maailmassa. Tapahtuma on ollut hyvin suosittu myös suomalaisten valokuvauksen harrastajien keskuudessa.

– Haluamme tulokkaiden osoittavan paitsi hyvää valokuvauksen tekniikan hallintaa, myös esittelevän uusimpia ja luovimpia vedoksiaan ja tulosteitaan digitaalisten kuvien lisäksi, kertoo järjestäjä.

Kansainvälinen tuomaristo valitsee osallistuneista kuvista parhaat. Kärkikuvista kootaan suuri kiertonäyttely, joka on esillä ympäri Itävaltaa.

Suuri hetki Li-joella –2016 voittaja
Wong Weng Sang | Macao

Kuvaaja on vanginnut taianomaisen sinisen hetken. 1. Lyhtyjen lämmin punasävyinen valo luo kalastajien veneeseen kodikkaan tunnelman, jonka vastapainona on 2. ympäröivä kylmä sininen yö. 3. Huomio kiinnittyy ensimmäisenä etualan hyväntuuliseen mieheen, josta se kulkee hänen katseensa mukana seipään nokalla istuviin lintuihin. Pienemmän linnun katse palauttaa huomion toiseen, taka-alalla olevaan kalastajaan. 4. Kalastajavene on diagonaalissa, mikä luo kuvaan dynaamisuutta. 5. Taustan sumu ja vuoret lisäävät syvyysvaikutelmaa.

Tim ja Amy –2016 voittaja
Neil Kremer | Yhdysvallat

Miljööhenkilökuva pariskunnasta kertoo nokkelasti, millaisessa kodissa he asuvat ja millainen heidän välisensä suhde on. Kuva on symmetriaa pullollaan. 1. Lemmikkikoira, vanha taulu ja hopeakulho taustalla ovat pystysuunnassa keskilinjassa. Kummallakin puolella sohvaa seisoo 2. pikkupöytä ja pöytälamppu. 3. Takan päällä on kaksi kynttelikköä ja posliinikoirat. 4. Sekä miehellä että naisella on paljaat sääret ja mustat kengät. Värimaailma on yhteneväinen: sama vaalean kellertävä väri toistuu niin koirassa, matossa, sohvassa kuin lampuissakin. Pariskunta on selvästi koiranystäviä, sillä lemmikin lisäksi huoneessa on ainakin viisi koiraa taideteoksissa.

Osallistu ensi vuonna

Palkintoja Trierenberg Super Circuitissa on jaossa komea kattaus. Rahapalkinnot ovat yhteisarvoltaan 15 000 euroa. Muita palkintoja ja mitaleita on yhteensä 500 kappaletta. Sarjavoittajat saavat myös kutsun palkintojenjakogaalaan Linziin Itävaltaan.

Kaikki näyttelyyn osallistujat saavat 300-sivuisen näyttelyluettelojärkäleen. Se sisältää yli 1 000 parasta näyttelyyn valittua kuvaa.

Kirja on ainutlaatuinen vuotuinen läpileikkaus maailmanlaajuisesta näyttely- ja taidevalokuvauksesta. Valokuvausta harrastavalle se on myös oppikirja ajankohtaisista trendeistä ja osaamisesta. Kirja on muodostunut myös halutuksi keräilyesineeksi.

Kilpailussa on vapaa aihe mustavalko- ja värivedosten sekä digitaalisten tiedostojen sarjoissa. Vapaa-aiheen lisäksi valittavana on 30 erilaista aihetta. Niitä ovat mm.: Afrikan luonto, Kiina, Maailman lapset, Maisema, Panoraama, Muotokuva, Urheilu, Punainen väri, Ihminen ja lemmikki ja Kokeellinen sarja.

Viimeinen osallistumispäivä kilpailuun oli 20.3.2017.