Pääkirjoitus: Ruokakuvan aromit

Kirjoittanut 25.10.2018

”Kuvaan aika paljon ruokaa, mutta vain itselleni…”

”Tietysti ruokapäivityksiä pitää tehdä.”

”En kuvaa. Haluan vain nauttia ruoasta.”

”Kuvaan ruokaa matkoilla ja jos olen kattanut juhlapöydän.”

Näin lukijat vastasivat kysymykseen ruokakuvaamisestaan.

Monilla on siis runsaasti ruokakuvia arkistoissaan. Mutta mitä näille kaikille kuville tehdä?

Ruokakuvat ovat luonnollisesti muisto herkullisista, ainutkertaisista makukokemuksista – samaan tapaan kuin kuva kesämökin rannasta on muisto, joka lämmittää talven tuiskussa.

Mutta ruokakuvilla voi myös harjoitella kuvaamista yleisemminkin. Värien käyttöä, sommittelua ja valaisua.

Tuttuni esitti myös hyvän idean. Joulu on tulossa. Tee ruokakuvistasi ja mieliresepteistäsi kuvakirja, jonka voit antaa joululahjaksi. Nyt on hyvä aika aloittaa.

Inspiraatiota ruokakuviisi löydät tästä lehdestä. Sydämensä ruokakuvaukselle menettänyt Elvi Rista kertoo ajatuksiaan onnistuneesta kuvasta.

– Ruoka on osa elämää, ja elämänläheisyyden tulisi näkyä myös kuvissa, hän toteaa.

Lisää neuvoja kuvauksiisi leivonnaisten, salaattien ja hampurilaiset parissa saat kahdesta yksityiskohtaisesta artikkelista. Kim Öhman keskittyy studiokuvaukseen, särmikkäällä höysteellä, ja Mari Moilanen kännykkäkuviin.

Ruokakuvauksen lisäksi keskitymme tällä kertaa syksyn kuvausvälineuutisiin. Toimittajamme kävivät Photokina-messuilla Kölnissä haistelemassa uusia tuulia.

Maukkaita hetkiä lehden parissa!