Pääkirjoitus: Valokuvan kesä

Kirjoittanut 21.6.2017

Kesä = puutarha ja linnut. Jollain kesä alkaa ensimmäisestä pulahduksesta järveen. Itselleni kesän merkkejä ovat mustarastaan laulu ja ensimmäiset puutarhassa otetut kuvat.

Lintujen kuvaamiseen meidät johdattaa tässä numerossa luontokuvauksen tyylitaituri Vesa Huttunen. Oivaltavia vinkkejä kukkakuvaukseen saat puolestaan puutarhakuvaaja Ritva Tuomelta.

Entä mitä sinun kannattaa pitää mielessä, jos lähdet kuvaamaan kesämökin naapurissa kenottavaa hylättyä torppaa? Autiotaloja ikänsä kuvannut Sami Perttilä kertoo omakohtaisia neuvoja.

Lukijoiden kuvat Kansallismuseossa. Kesä on myös hyvää aikaa käydä valokuvanäyttelyissä. Yksi näistä on juuri Kansallismuseossa avautunut Julkinen ja kätketty Suomi -näyttely, johon myös lehtemme lukijat ovat osallistuneet. Kaikki viime vuonna Vuoden kuvaaja -kilpailussa sijoittuneet kuvat ovat esillä näyttelyssä.

Kilpailussa menestyneet sata kuvaa nyky-Suomesta keskustelevat näyttelytilassa olevien historiallisten otosten kanssa. Kokonaisuus on toteutettu videoinstallaationa, jossa pyörii kuvia niin nokikolarista työssään kuin lapsesta hyppyrimäessä.

Vaikka kuvasi ei olisikaan vielä päässyt seinälle, niin peli ei ole menetetty. Voit osallistua installaatioon lataamalla kuvasi Instagramiin, #Finland2117. Näyttely on auki ensi vuoden alkuun asti.

100 x luontokuvaus, 50 x kamera. Kesään kuuluvat myös ukkossateet, jolloin on hyvä aika lukea sisällä – vaikkapa valokuvauksesta. Verkkopalvelussamme on jo 720 artikkelia ja kuvauksen tapahtumavinkit päälle, joten sisältö ei lopu ihan heti kesken.

Lue vaikkapa noin 100 luontokuvausartikkelia tai 25 juttua henkilökuvauksesta. 50 kameratestiä ja -uutista tai 35 asiantuntijapoimintaa objektiiveista.

Tilaajille tarkoitetun runsaan lisämateriaalin näet kirjautuneena.

Satoi tai paistoi, oikein hyvää kesää!