Ystävykset tekevät valokuvasarjakuvaa

Kirjoittanut 21.6.2017

Oriveteläiset kaverukset tekevät valokuvasarjakuvaa.

Project Grand Shadows on kolmen ystävyksen juuri käynnistynyt sarjakuvaprojekti, jota kuvitetaan valokuvilla ja 3D-mallinteilla.

– Pyrkimyksenä on kuvata mahdollisimman paljon oikeissa lokaatioissa ja mahdollisimman valmista kuvaa suoraan kameralle, projektin kuvaaja Juhamatti Vahdersalo kertoo.

Sarjakuva kertoo kodittomasta, joka ansaitsee elantonsa osallistumalla lääketieteellisiin tutkimuksiin. Yksi tutkimuksista epäonnistuu pahasti, ja päähenkilö joutuu yllättäen ihmiskunnan tuhon keskelle, avaruusolioiden armoille.

– Tiimiimme kuuluvat minun lisäkseni Janne Suhonen sekä Matti Kymäläinen. Matti on tarinassamme päähenkilönä sekä hoitaa lavastuksen, tarpeiston ja puvustuksen. Janne kirjoittaa, ohjaa ja vastaa 3D-efekteistä.

Itse kuvien tekeminen alkaa suunnitelmapiirroksista.

– Kuvaustilanteessa pyrin ottamaan kuvat niin, ettei taustalle tarvitse paljon tehdä. Valot rakennamme hyvin simppelisti ja käytämme tilanteen mukaan myös perinteisiä värikalvoja tunnelman luomiseen.

Sarjakuva julkaistaan ainakin näin aluksi sivu sivulta verkossa.

– Valokuvasarjakuva ei ole mikään uusi juttu, mutta hyvin tehtyjä on lopulta aika vähän. Siihen rakoon tahdomme iskeä, Juhamatti sanoo.