Panasonicilta pieni järjestelmäkamera

Kirjoittanut 28.6.2024

Uusi Panasonic Lumix S9 on suunniteltu sisällöntuottajien dynaamisia tarpeita silmällä pitäen. Se on täynnä edistyksellisiä ominaisuuksia, jotka on pakattu pieneen ja kannettavaan kokoon.

Pienestä koostaan huolimatta Lumix S9:ssä on 5-akselinen kuvanvakain, nopea PDAF-automaattitarkennus, Real-Time LUT -toiminto ja kyky tallentaa videota Open Gate -muodossa.

Uudessa kamerassa on 24,2 megapikselin täyskinokennoinen cmos-kenno ja edistyksellinen suoritin. Kameran sisäänrakennettu 5-portainen 5-akselinen kuvanvakainjärjestelmä (jopa 6,5 valotusaskelta valituilla objektiiveilla) takaa tasaisen, tärinättömän kuvan myös käsivaralta kuvattaessa.

Lanseerauksen yhteydessä Panasonic on esitellyt myös uuden videoformaatin, MP4 Liten. Kuvaamalla Open Gate -muodossa 4:2:0 10-bittisenä 30p/25p, tekijät voivat kuvata laadukkaita videoita optimaalisessa muodossa älypuhelimelle ja muuttaa kuvasuhteita helposti sosiaaliseen mediaan sopiviksi uuden Lumix Lab -sovelluksen avulla.

Kamerassa on myös reaaliaikainen LUT-toiminto, jota voi käyttää kameran rungossa olevalla painikkeella. Sen avulla kuvaajat voivat käyttää kamerassa erilaisia suosittuja, klassisia tai mukautettuja värityylejä. Uuden Lumix Lab -sovelluksen avulla käyttäjät voivat kehittää omia LUT-väritiedostojaan älypuhelimella.

Kamera on saatavana neljässä värissä: Jet Black, Crimson Red, Dark Olive ja Classical Blue.

Focus Nordicin maahantuoma Panasonic Lumix S9 maksaa noin 1 800 euroa (runko).