Parhaat lehmäkuvat palkittu

Kirjoittanut 23.11.2018

Kuvat lehmäratsastajista menestyivät kilpailussa.

Jos lehmät puhuisivat -valokuvakilpailun voittajat ovat selvinneet. Kilpailuun osallistui 180 henkilöä kolmessa sarjassa.

Mukana kärkisijoilla oli myös avustajamme Juha Laitalaisen kuvia. Hänen hyväntuuliset kymmenen kuvansa lehmillä ratsastavista nuorista kipusivat toiselle sijalle ammattilaissarjassa.

– Olin kuvaamassa serkkuani Toholammilla. Paikalle tulivat sattumoisin Irina ja Alina, jotka taluttivat liekassa kahta vasikkaa uimaan. Kuulin myöhemmin, että tytöt myös ratsastavat lehmillä!

– Tartuin puhelimeen ja soitin Ala-Kopsalan maitotilan emännälle, joka on Irinan äiti. Kysyin lupaa tulla kuvaamaan tyttöjä heidän ratsastaessa nimikkolehmillään. Lupa järjestyi, ja niin olin pian kameroineni maatilan pihatossa. Kuvaus sujui mallikkaasti ja kuin tilauksesta kauniissa säässä, Laitalainen kertoo.

Kilpailun ammattilaissarjan voitti Anette Varjonen, joka esitellään meillä ensi vuoden toisessa numerossa Mielikuvani-sarjassa. Karja-ammattilaisten luokassa kärkisijoille pääsivät Henri Hartikainen ja Jenni Naumanen, jokahenkilösarjassa Sakari Ala-Suutari, Minna Rintamäki ja Terhi Honkonen. Myös kuvauksiin osallistuneet maatilat saivat palkinnon.

Kilpailun järjesti MTK Varsinais-Suomi. Lehmäkuvanäyttely on esillä Berliinissä 18.–27.1.2019 ruokamessuilla.