Simosen luontokuville kolmoissija

Kirjoittanut 7.9.2016

Orimattilalainen Pia Simonen on voittanut ylivoimaisesti Päijäthämäläinen luontokuva -kilpailun. Hänen kuvansa nappasivat kolme kärkisijaa.

– Voittajakuvasta välittyvä hehku on niin todellista, että se lämmittää ja herkistää kaikki muutkin aistit. Kuvaa katsoessa voi kuulla lokkien laulun ja laineen liplatuksen. Kuva yhdessä sen nokkelan nimivalinnan kera muodostavat kokonaisuuden, joka vetosi tuomaristoon yksimielisesti, toteaa Häggin Eläintäyttämön museon johtaja Sakari Hägg, joka oli mukana tuomaristossa.

Pia Simosen voittajakuvan nimi on Iltapalaa kun ilta palaa.

Simosen lisäksi tuomaristo myönsi erityismaininnat seitsemälle kuvalle: Matkalla kohteeseen (Joona Kanto), Scrambled heaven (James Tam), Heijastuksia (Hannele Aalto), Päijänteen aalto (Teemu Lakka), Rannan Tunnelmaa (Pirjo Hokkanen), Korento (Teemu Lakka) ja Lammen kuningatar (Hannele Aalto).

Häggin Eläintäyttämön museo järjesti Päijäthämäläinen luontokuva -valokuvauskilpailun toista kertaa. Palkituista sekä erityismaininnan saaneista valokuvista koostetaan valokuvanäyttely, joka avautuu yleisölle Häggin Eläintäyttämön museolla kesäkaudella 2017.