Peilitön retrokamera Nikonilta

Kirjoittanut 29.7.2021

Nikon Z fc yhdistää legendaarisen muotoilun ja Z-sarjan innovaatiot. DX-koon (aps-c) peilittömän Nikon Z fc -kameran ulkoasu on saanut innoituksensa vuonna 1982 julkaistusta legendaarisesta Nikon FM2 -filmijärjestelmäkamerasta.

Magnesiumseoksen ansiosta kamera on luotettava ja vankka.

Nikon Z fc:n rungon yläosassa on kolme valitsinkiekkoa ja pieni näyttö, jossa näkyy aukkoarvo. Valitsinkiekkojen avulla voi hallita suljinaikaa, valotuksen korjausta ja ISO-herkkyyttä, joten asetusten muuttaminen käy helposti. Kamerassa on myös i-painike ja i-valikko, joiden avulla voi säätää useita asetuksia nopeasti vain yhdellä painalluksella. Näitä voi muokata käyttäjän omien kuvaustottumusten mukaan.

Nikon Z fc tukee silmientunnistuksen af- ja eläintentunnistuksen af -toimintoja valokuvauksen ja videoinnin aikana.

Laaja vakioherkkyysalue ISO 100–51 200 (laajennettavissa arvoon ISO 204 800 saakka, videotallennuksen suurin vakioherkkyys on ISO 25 600) takaa selkeät valokuvat ja videot hämärässä valaistuksessa.

Pystykuvaus matalista tai korkeista kuvakulmista onnistuu nyt kätevästi, koska mallissa on Z-sarjan kameroiden ensimmäinen kääntyvä näyttö. Kun näyttö käännetään eteen, kamera siirtyy automaattisesti omakuvatilaan.

Nikon Z fc maksaa noin 1 050 euroa (runko).