Photokina-uutisia: Sony a99 II

Kirjoittanut 20.9.2016

Maanantaina 19.9. Photokinassa julkistettiin Sonyn Alpha-sarjan kamerauutuus a99 II. Ominaisuuksien puolesta sen käyttäjäkunnaksi sopisivat parhaiten urheilukuvaajat. Kovasti odotettua a7-sarjan päivitystä ei tähän julkistukseen tullutkaan.

Sony ei ole huhupuheista huolimatta luopumassa peilikameroiden tuotannosta. Uutuusmallissa on 399 automaattitarkennuspistettä ja näiden lisäksi vielä 79 varattuna vaihetunnistustarkennukseen. Sarjakuvausnopeus on 12 ruutua sekunnissa kohdetta seuraavaa tarkennusta käyttäen.

Kenno on takaa valaistavaa tyyppiä, ja sen resoluutio on 42,4 megapikseliä. Runkoon sijoitettu viisiakselinen kuvanvakaaja on käytettävissä myös videokuvauksessa. Kameralla voi kuvata 4K-videota koko kennon leveydeltä.

Kookkaammasta kennostaan huolimatta runko on miltei saman kokoinen kuin a77 II:ssa. Runko on kantavilta osiltaan valmistettu magnesiumsekoitteesta, ja se on sääsuojattu. Sulkimen kestävyydeksi ilmoitetaan 300000 valotusta. Takanäytössä on kolmiakselinen saranointi.

Kamera on liitettävissä tietokoneeseen kaapelilla etäohjausta ja kuvatiedostojen siirtoa varten.

Sony a99 II:n hinta on 3600 euroa. Toimitukset alkavat marraskuussa.

Toimittajamme Timo Ripatti on Photokinassa, Kölnissä tutustumassa kuvauksen uusiin tuuliin. Joka toinen vuosi järjestettävä Photokina-tapahtuma pidetään 20.–25. syyskuuta 2016.