Polaroidilta uusi pikakuvakamera

Kirjoittanut 25.10.2023

Polaroid I-2 yhdistää perinteisen analogisen kokemuksen sekä nykyaikaisen kamerateknologian. Terävällä Polaroid-objektiivilla ja manuaalisilla säätimillä varustettu I-2 antaa valokuvaajille työkalut, joiden avulla he voivat hallita työnkulkuaan.

Polaroid I-2:n ytimessä on jatkuva automaattitarkennus kolmella linssillä, joka pystyy tekemään terävämmät kuvat kuin mikään Polaroid-pikakamera. Suuri aukko tarjoaa lyhyen syväterävyyden. Objektiivi on suunniteltu yhteistyössä japanilaisten optiikkainsinöörien kanssa.

Automaattitarkennus hyödyntää objektiivin LiDAR (light detection and ranging) -anturia, joka mittaa tarkasti etäisyyden kohteeseen ja säätää objektiivia automaattisesti. LiDAR mahdollistaa pidemmän tarkennusetäisyyden ja on luotettava myös vaikeissa kuvausolosuhteissa.

I-2 on Polaroidin ensimmäinen pikafilmikamera, jossa on manuaaliset säätimet. Suuri, kirkas etsin välittää kameran asetukset integroidun näytön kautta. Suljinaika, aukkoarvo ja kuusi eri kuvaustilaa ovat valittavissa suoraan kamerasta.

Polaroid I-2 on tehty digitaalista aikakautta varten ja siinä on Bluetooth-yhteys, jonka mukana tuleva sovellus mahdollistaa laiteohjelmiston päivittämisen sekä kameran täydellisen kauko-ohjauksen.

Focus Nordicin maahantuoma Polaroid I-2 tulee myyntiin syksyllä 2023 ja maksaa noin 730 euroa.