Siruilta ammattitason videojalusta

Kirjoittanut 27.10.2023

Sirui laajentaa ammattilaismallistoaan uudella elokuvaajille tarkoitetulla jalustalla, Sirui Rapid SVT-75:llä. Uusi kolmijalka on saatavana sekä Pro- että Lite-versiona ja siinä on useita innovatiivisia ominaisuuksia. Suurin ero perinteiseen kierrelukolla tai flip-lukolla varustettuun kolmijalkaan verrattuna on se, että SVT-75:ssä on ”One Step” -korkeudensäätö.

Alumiinista valmistetut Sirui-pikasalvat täydentävät pyöreitä hiilikuitujalkoja ja niissä on käyttäjäystävälliset kumikahvat. Kolmijalka painaa 3,5 kg (Lite-versio) ilman levittimiä ja sen 25 kg:n enimmäiskantavuus ylittää useimpien nykyaikaisten kamerakokoonpanojen tarpeet.

Keskitason levitin lisää vakautta ja tarjoaa monipuolisia säätömahdollisuuksia. Se kiinnitetään näppärästi koukkujärjestelmällä. Levittimen irrottaminen mahdollistaa jalkojen lukitsemisen laajemmissa kulmissa, jonka myötä jalusta voidaan viedä 21 cm korkeuteen. Jalustan enimmäiskorkeus on 153 cm.

Videopään 75 mm:n kulhon alapuolella on 1/4 ja 3/8 tuuman kierteet, jotka helpottavat lisävarusteiden, kuten nivelletyillä varsilla varustettujen monitorien, kiinnittämistä. Jaloissa on piikit epävakaata maastoa varten ja tukevat kumijalat tasaisia pintoja varten, mikä takaa vakauden erilaisissa kuvausolosuhteissa. Pikavapautettava kulhon kahva (sisältyy Pro-versioon) helpottaa nopeaa tasapainottamista ja videopään helppoa irrottamista.

Kolmijalka sopii yhteen uuden SVH15-videopään kanssa, joka mahdollistaa portaattomat panorointi- ja tilttaussäädöt. Vastapainon säädin tarjoaa seitsemän asetusta kameran painon mukaan ja se sopii 4–15 kg:n kuormille. Panoroinnin ja kallistuksen lukitusvivut kiinnittävät molemmat akselit tehokkaasti paikoilleen. Videopään 90 asteen tilttausmahdollisuus on ihanteellinen ylhäältä alaspäin suuntautuviin kuvauksiin. Siinä on kaksi kahvaa, joten se soveltuu erilaisiin käyttötapoihin – erityisesti, kun käytetään kauko-ohjaimia ja seurantatarkennuksia.

Pikakiinnityslevyn pikavapautusjärjestelmä on kokonaan valmistettu metallista ja yhteensopiva DJI RS2/RS3 -pikakiinnityslevyjen kanssa, mikä mahdollistaa helpon siirtymisen laitteiden välillä. Kuten jalustassa, myös päässä on 1/4″ ja 3/8″ kierteet lisävarusteita varten.

Sirui Rapid SVT-75 Pro sisältää keskilevittimen, kulhon pikalukituskahvan ja käytännöllisen kantokahvan. Kolmijalka painaa 4,3 kg ja kestää 25 kg:n hyötykuorman. Maksimikorkeus on 153 cm.

Sirui Rapid SVT-75 Lite painaa 3,5 kg ja sen hyötykuorma on 25 kg. Maksimikorkeus on 153cm.

Focus Nordicin maahantuoma Sirui Rapid SVT-75 Pro + SVH15 maksaa noin 1 170 euroa ja Sirui Rapid SVT-75 Lite + SVH15 noin 1 290 euroa.