Puhelin säädettävällä teleobjektiivilla Sonylta

Kirjoittanut 7.5.2021

Sonyn uusi Xperia 1 III on täynnä ammattimaisia valokuvausominaisuuksia ja tuo markkinoille maailman ensimmäisen älypuhelimiin suunnitellun säädettävän teleobjektiivin yhdistettynä Dual-PD-kennoon ja 4K hdr oled -näyttöön 120 Hz:n virkistystaajuudella.

Xperia 1 III on kehitetty yhdessä Sonyn Alpha-kamerasarjan luoneiden insinöörien kanssa. Puhelinkamerassa on nopea ja täsmällinen jatkuva af-seuranta kaikissa objektiiveissa ja reaaliaikainen Eye AF -toiminto. Kohteiden seurantaa täydentää Real-time Tracking, joka mahdollistaa liikkuvien kohteiden tarkan kuvaamisen. Tekoälyperustaisen algoritmin ja etäisyyttä mittaavan 3D iToF -sensorin avulla Real-time Tracking -toiminto havaitsee ja tarkentaa täsmällisesti kohteeseen ja jatkaa seurantaa, vaikka kohde välillä poistuisi näkyvistä.

Kuvaaja voi tallentaa 20 k/s purskeita suurella tarkkuudella, täsmällisellä tarkennuksella ja optimoidulla valotuksella.

Xperia 1 III:n säädettävällä teleobjektiivilla saavutetaan kinovastaavuudeltaan jopa 105 mm:n polttoväli. Kameroissa on Zeissin optiikka, joka on kalibroitu erityisesti Xperia-älypuhelimia varten.

Xperia 1 III tulee saataville väreissä Frosted Black ja Frosted Purple kesällä 2021. Tarkempaa ajankohtaa tai hintaa ei ole vielä ilmoitettu.