Näyttelyssä on esillä 15 kuvateosta. Tekniikkana on käytetty laserkaiverrusta puulle. Puulajeina on haapa, tervaleppä, vaahtera ja mänty. Tervalepän tuoksu leijuu myös näyttelytilassa. Laserkaiverrukset teki Kreetta Mäkinen Tampereen Runopuusta. Kuvat on otettu erilaisilla kameroilla kuten digi- ja filmikameralla sekä kamerapuhelimella. Kuvat eivät siis ole perinteisiä dokumentaarisia luontokuvia vaan ovat lähempänä taidekuvia maailmaa.
Pöllöt itsessään ovat hyvin kuvauksellisen näköisiä. Muistuttavat menninkäisiä suurine silmineen. Ne lentävät äänettömästi yön pimeydessä ja ovat vaikeasti havaittavissa. Lintujen rengastus on ensisijaisesti suojelutyötä. Rengastuksesta saadaan arvokasta tietoa. Pöllöille rakennetaan pönttöjä sekä tekopesiä. Ne viihtyvät etenkin vanhoissa metsissä, joiden määrä vähenee vuosi vuodelta. Etenkin helmipöllöjen määrä on vähentynyt Pirkanmaalla dramaattisesti viimeisten vuosien aikana.
Näyttelyn kuvat on otettu Ikaalisissa, Jämijärvellä ja Hailuodossa. Kaikki näyttelyn kuvat on otettu rengastusten yhteydessä.
Rami Marjamäki on kuvannut pöllöjä reilut 30 vuotta. Vuonna 1995 Marjamäki sai rengastusluvan petolinnuille. Lintujen kuvaamisen myötä hän olisiko valokuvauksesta myös ammatiksi. Opiskelujen kautta hän päätyi alalle, erikoistuen lehtikuvaajaksi.
Vanha Räikkä, kahvila-ravintola
Kuruntie 12, 33470 Ylöjärvi
1.9-2.10.2022
Kommentointi on suojattu Google reCAPTCHA:lla, jota koskevat Googlen yksityisyyskäytännöt ja käyttöehdot.