Muotokuvaobjektiivi Samyangilta

Kirjoittanut 8.9.2022

Uusi päivitetty Samyang AF 85 mm F1,4 FE II on kompakti ja suorituskykyinen muotokuvaobjektiivi Sonyn kinokoon kameroihin. Objektiivissa on nopea automaattitarkennus ja säätiivistys, mikä yhdessä pienen painon ja lyhyen pituuden kanssa tekee siitä erinomaisen valokuvaukseen monissa tilanteissa.

Objektiivi on valmistajansa mukaan kevyin kaikista suurikokoisista f/1,4-aukkoisista 85 mm:n objektiiveista, jotka ovat yhteensopivia Sonyn FE-liitännän kanssa.

Uuden objektiivin optinen rakenne koostuu 8 ryhmästä ja 11 elementistä (4 HR ja 1 ED). Objektiivissa on 9-lehtinen himmennin, joka luo pehmeän, kermaisen ja luonnollisen näköisen bokehin.

Uusi objektiivi on varustettu Samyangin lineaarisella askelmoottorilla (STM), joka ohjaa hiljaisemmin ja tarkemmin suurempia ja raskaampia tarkennusryhmiä.

Objektiivin sivussa on mukautettava kytkin, joka voidaan asettaa manuaalitarkennukseen tai mahdollistaa aukon säätäminen tarkennusrengasta kiertämällä.

Mukautettavan kytkimen alapuolella on tarkennuksen pitopainike. Tämän objektiivissa olevan painikkeen painaminen pitää objektiivin lukittuna kyseiselle tarkennusetäisyydelle. Käyttäjä voi myös määrittää muita haluttuja toimintoja tarkennuksen pitopainikkeelle kamerarungon valikkoasetuksen kautta.

Objektiivissa on mikrokuvioitu kuminen tarkennusrengas, joka helpottaa käyttöä käsineet kädessä. Säätiivistys takaa luotettavan käytön myös ankarissa sääolosuhteissa.

Focus Nordicin maahantuoma Samyang AF 85 mm F1,4 FE II maksaa noin 780 euroa.