Ricohilta kaksi uutta kompaktikameraa

Kirjoittanut 25.4.2024

Ricoh on esitellyt kaksi uutta mallia aps-c-kennoisten kompaktikameroiden GR-mallistoon, Ricoh GR III HDF ja GR IIIx HDF.

Uusissa malleissa on uusi suodatinominaisuus, joka parantaa henkilökohtaista tarinankerrontaa. Käyttäjät voivat yhdellä toiminnolla vaihtaa saumattomasti uusimpiin malleihin integroituun HDF-suotimeen (Highlight Diffusion Filter). Suodatin korostaa huippuvaloja ja tuottaa upeita, pehmennettyjä kuvia. Se luo reunoille lempeän epäterävyyden, joka tuo mieleen nostalgisen tunnelman, joka muistuttaa elokuvamaisia visuaalisia kuvia. Suodin mahdollistaa vaivattoman siirtymisen kahden erilaisen visuaalisen tyylin välillä: RICOH GR -sarjalle ominainen teräväpiirtoinen kuva ja HDF:n avulla saavutetut pehmennetyt, unenomaiset tehosteet.

Suljinpainikkeen väri on vaihdettu harmaanhopeaan symboloimaan yksinkertaista muutosta visuaalisessa ilmaisussa. Fn (Function) -painikkeen oletusasetus on myös vaihdettu HDF:n päälle/pois kytkemiseen. Käyttäjä voi myös valita jonkin muun toiminnon Fn-painikkeen oletusasetukseksi.

Molemmat kamerat on varustettu samoilla ominaisuuksilla kuin aiemmat mallit, kuten rungon sisäisellä kuvanvakaimella, nopealla automaattitarkennuksella ja muokattavilla säätimillä.

Focus Nordicin maahantuoma Ricoh GR III HDF maksaa noin 1 200 euroa ja Ricoh GR IIIx HDF noin 1 300 euroa.