Siruilta modulaarinen yksijalkajalusta

Kirjoittanut 29.4.2024

Sirui Monopod SVM Rapid System on kätevä jalusta niille, joille tavallinen kolmijalka on liian suuri, mutta jotka hakevat yksijalkajalustan ketteryyttä ja samalla tavallisen kolmijalan vakautta.

Uusi jalusta on modulaarinen, ja se perustuu suosittuun Sirui P-424 -yksijalkaan, joka julkaistiin pari vuotta sitten. Jalusta on valmistettu hiilikuitukankaasta, joka tekee jalustasta tukevan. Samalla se tekee jalustasta kevyen, mikä sopii ”run’n’gun” -tyyliseen kuvaukseen tai painon keventämiseen suuremman objektiivin kanssa.

Jalustassa on uusi patentoitu lukitusmekanismi, jonka avulla sitä voi nopeasti pidentää tilanteen mukaan. Sirui SVM on varustettu kierrelukitusvivulla, joka vapauttaa ja lukitsee jokaisen osan samanaikaisesti.

Modulaarisen rakenteen ansiosta jalustaa voi käyttää sellaisenaan, mutta napin painalluksella osat voi irrottaa ja käyttää sitä tavallisena yksijalka- tai pöytäjalustana. Sitä voi myös pidentää, jolloin sillä voi simuloida esimerkiksi drone-lentoja tai kameranosturia.

Siruin jalustaa on saatavana kahtena versiona: SVM-145, joka on 145 cm pitkä sekä SVM-165, joka on 165 cm pitkä. Kiinnittämällä lisävarusteena saatavan SVM-E-jatkotangon jalustaa voidaan pidentää 30 cm lisää. Molempien mallien suositeltu enimmäiskantavuus on 5 kg.

Focus Nordicin maahantuoma Sirui Monopod SVM-145 Rapid System maksaa noin 270 euroa ja Sirui Monopod SVM-165 Rapid System noin 320 euroa.