Samyangilta af-elokuvaobjektiivi

Kirjoittanut 19.10.2022

Samyang V-AF 75 mm T1.9 on maailman ensimmäinen automaattitarkentava elokuvaobjektiivi.

Uusi V-AF-sarja on maailman ensimmäinen videontekijöille suunniteltu objektiivivalikoima, joka tekee videosisällön tuottamisesta entistä helpompaa. Sarjan objektiivit ovat 20 mm T1.9, 24 mm T1.9, 35 mm T1.9, 45 mm T1.9 ja 75 mm T1.9, joista viimeinen julkaistaan tuoteperheen ensimmäisenä.

Uusi objektiivi on suunniteltu Sonyn E-bajonetille. Siinä on hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten seurantatarkennuksen hammaskehät, merkkivalo ja koko sarjan yhtenäinen koko ja muotoilu. Yhdenmukaisen painon ja koon ansiosta objektiivia on helpompi käyttää gimbaalien, lennokkien ja muiden apulaitteiden kanssa.

Uusi V-AF-sarja tukee jopa 8K-erottelukykyä, mutta pysyy pienenä ja kevyenä. Vaihtelujen välttämiseksi kaikki uuden sarjan objektiivit on väritäsmäytetty. Himmentimen yhdeksän lehteä sallivat luonnollisen bokehin.

Edessä oleva merkkivalo kertoo, kun kamera tallentaa.

Objektiivin sivussa on muokattava valitsin, josta tarkennusrenkaan voi asettaa säätämään käsitarkennusta tai aukkoa. Kytkimen alla on tarkennuksen pitopainike, jolla tarkennuksen voi lukita tiettyyn etäisyyteen. Laiteohjelmistoa päivittämällä käyttäjä voi määrittää liukukytkimelle muita haluamiaan toimintoja.

Uuden V-AF 75 mm T1.9 -objektiivin rakenne koostuu kymmenestä elementistä yhdeksässä ryhmässä kahdella ED- ja kahdella HR-erikoislinssillä. Tarkennuksen hoitaa Samyangin lineaarinen askelmoottori, joka minimoi värinän ja metelin.

Focus Nordicin maahantuoma Samyang V-AF 75 mm T1.9 -objektiivi maksaa noin 620 euroa.