Samyangilta nopea 85-millinen Canonille

Kirjoittanut 3.8.2018

Samyang lanseeraa ensimmäisen automaattitarkenteisen 85 mm f/1,4 -teleobjektiivin muotokuvaukseen. Pienikokoinen, kevyt ja sääsuojattu objektiivi on tarkoitettu täyden kennon Canon-kameroille.

Uusi Samyang AF 85 mm f/1,4 EF tarjoaa suorituskykyä pienessä, mutta kestävässä pakkauksessa. Sääsuojattu automaattitarkenteinen objektiivi sopii Canon-valokuvaajille, jotka suosivat henkilökuvauksessa kaunista bokeh-taustaa, eivätkä halua kantaa mukanaan raskasta kalustoa. Objektiivin paino on vain 485 grammaa ja pituus 72 mm. Objektiivi on suunniteltu täydelle kennolle, mutta on myös yhteensopiva aps-c-kennoisten kameroiden kanssa.

Objektiivissa on Samyangin uusi, paranneltu Dual LSM (Linear Supersonic Motor) -tarkennusmoottori, joka on entistäkin nopeampi, tarkempi ja hiljaisempi. Tarkennuksessa liikutetaan vain yhtä yksittäistä elementtiä, minkä ansiosta objektiivin pituus pysyy samana tarkennusetäisyydestä riippumatta. Käsintarkennusta varten objektiivissa on af/mf-kytkin sekä leveä ja helppokäyttöinen tarkennusrengas.

Sähköinen aukonsäätö tekee objektiivista yhteensopivan kaikkien valotus- ja valonmittausasetusten kanssa, joita kamera voi tarjota. Yhdeksänlehtinen himmennin tuottaa kauniin bokeh-efektin.

Focus Nordicin maahantuoman Samyang AF 85 mm f/1,4 Canon EF -objektiivin myynti alkaa heinäkuussa 2018 hintaan noin 660 euroa.