Samyangilta telezoom Sonyn kameroihin

Kirjoittanut 18.5.2023

Samyang AF 35–150mm F2–2,8 FE on yleisobjektiivi Sonyn kameroihin, joka sopii yhtä hyvin niin valo- kuin videokuvaukseenkin. Sen polttovälialue kattaa laajan valikoiman kuvaustilanteita muotokuvista matkakuvaukseen ja katukuvauksesta maisemakuvaukseen.

Uuden objektiivin suurin aukko on laajimmillaan f/2 ja telepäässä f/2,8. Objektiivin optinen rakenne koostuu 21 elementistä 18 ryhmässä, joissa on kaksi ASP-, yksi HB-, kolme H-ASP- ja kuusi ED-elementtiä. Suuri aukko auttaa erottamaan kohteen taustasta ja yhdeksänlehtinen himmennin luo tasaisen bokeh’n.

Objektiivin lineaarinen askelmoottori (STM) on nopea ja erittäin herkkä, mikä sopii sekä valo- että videokuvaajille. Se tarjoaa hyvän tarkennuksen seurannan ja sulavat siirtymät. Videota kuvattaessa af-nopeutta säädetään tarkemmin jäljittelemään elokuvaobjektiivin tarkennuksensäätöä. Kun siirrytään lineaariseen mf-tarkennukseen, tarkennuksen säätö vastaa mahdollisimman hyvin manuaalitarkennuksen vääntömomenttia.

Objektiivissa on videokuvaukseen erikoistunut digitaalinen parfokaalirakenne. Kun kohde on tarkennettu mf-tilassa, tarkennusta ei tarvitse säätää uudelleen, vaikka polttoväliä muutettaisiin. Samyang on myös onnistunut pitämään focus breathing -efektin minimissään.

Objektiivi on täysin säänkestävä. Objektiivin sivussa olevat mukautetut kytkimet ja painikkeet antavat käyttäjälle mahdollisuuden hallita objektiivia täysin. Käyttäjät voivat vaihtaa haluamiaan toimintoja kolmen mukautetun kytkimen avulla. Kytkimillä käyttäjä voi vaihtaa toimintoja, kuten tarkennuksen tallennus, dolly shot, aukkorengas ja paljon muuta. Samyangin telakka-aseman avulla objektiiviin voidaan tulevaisuudessa lisätä toimintoja.

Lähin tarkennusetäisyys on vain 0,33 m.

Focus Nordicin maahantuoma Samyang AF 35–150mm F2–2,8 Sony FE tulee myyntiin toukokuussa 2023 ja maksaa noin 1 300 euroa.