Nikonilta tehokas peilitön kamera

Kirjoittanut 12.5.2023

Nikon Z 8 sisältää runsaasti lippulaiva Z 9:n ominaisuuksia kevyessä rungossa. Z 8 -kamerassa yhdistyvät suorituskyky ja pieni koko. Vain noin 910 g painava runko on 30 % pienempi kuin Z 9 ja 15 % pienempi kuin D850.

Z 8 on tarkoitettu sekä videoiden kuvaamiseen että valokuvien ottamiseen. Sen 45,7 megapikselin kinokoon valokuvien tarkkuus ja 8,3K:n alkuperäinen videoiden tarkkuus avaavat lukuisia mahdollisuuksia. Siinä käytetään samaa pinottua cmos-kennoa ja EXPEED 7 -prosessoria kuin Z 9:ssä.

Videoita voidaan tallentaa eri kuvausnopeuksilla ja koodekeilla, muun muassa jopa 8,3K/60p- tai 4,1K/120p-videoita kameran sisäisessä 12-bittisessä raw-muodossa. Valokuvien ottajat voivat valita useita tiedostokokoja ja sarjakuvausnopeuksia, muun muassa 120 kuvaa sekunnissa täydellä automaattitarkennuksella ja -valotuksella ilman etsinkuvan katkoja. Hdr-sisällön tuottajille kamera tallentaa 10-bittisiä heif-valokuvia ja 10-bittisiä hlg-videoita.

Kameran syväoppiva automaattitarkennus mahdollistaa ihmisten, koirien, kissojen, lintujen, autojen, moottoripyörien, polkupyörien, junien ja lentokoneiden tarkan tunnistuksen ja seurannan. Kohteiden tunnistus ja automaattitarkennus toimivat videoita kuvattaessa ja valokuvia otettaessa -9 EV:hen asti. Silmät pysyvät tarkennettuina, vaikka kohde liikkuisi nopeasti ja ylösalaisin. Kasvot ovat tarkkoja myös silloin, kun kuvattava kohde on voimakkaassa vastavalossa.

Z 8:ssa on ammattilaistason säänkestävä tiivistys, ja Nikonin D6- ja Z 9 -kameroita vastaava kylmänkestävyys takaa toiminnan alhaisissa lämpötiloissa.

Z 8 on myös Nikonin ensimmäinen peilitön kamera, jossa on kaksi usb-c-porttia, mikä mahdollistaa nopean tiedonsiirron latauksen aikana. Kameran lisäksi saatavilla on jokaista ideaa ja budjettia vastaavia Nikkor Z -objektiiveja sekä kumppaneiden lisävarusteita, kuten vakaimia ja mikrofoneja.

Kameraan saatava Nikonin uusi MB-N12-akkukahva soveltuu kahvaksi pystykuvaukseen, teleobjektiivien tasapainottamiseen ja koko päivän kuvaamiseen.

Nikon Z 8 tulee myyntiin toukokuussa 2023 ja maksaa noin 4 800 euroa.