Seurat toimivat: touko-kesäkuu

Kirjoittanut 16.5.2017

Kuukauden kuva

Tämänkertainen kuva tulee Pieksämäen Kameroilta. Ahti Väisänen otti kuvan Vienan Karjalassa Paanajärvellä heinäkuussa 2016. Privet 2 -kuva tuli toiseksi Pieksämäen Kameroiden syyskuun kuvakisassa, jossa kilpailun aiheena oli Luonnollisesti.

Liiton kesäkurssit

Suomen Kameraseurojen Liitto järjestää perinteisen kesäkurssinsa tänäkin vuonna 24.–28.7. Kurssipaikka on muuttunut. Tällä kertaa opastusta ja innoittavia hetkiä valokuvauksen parissa on luvassa Sääksmäen Pappilanniemessä. Kurssin järjestämisestä vastaa liiton kanssa Tampereen valokuvausseura.

Kurssiohjelmassa on digikuvauksen perusteet, digitaalinen työkulku ja kuvien jatkokäsittely Lightroom-ohjelmalla, luontokuvauspäivä, valaisu sekä kuvan julkaiseminen, Fine Art -tulostaminen ja värinhallinta. Kurssimaksu alkaen 380 euroa / hlö / koko kurssi.

Myös liiton yhteydessä toimiva Nuoret valokuvaajat järjestää kuvaustoimintaa ja koulutusta kesällä.

NVK Weekend Orivesi on viikonlopun mittainen valokuvausleiri 16.–18.6. Hintaan (145 €) sisältyy majoitus ja ruokailut. Painotus on erityisesti miljöö-, maisema- ja studiokuvauksessa sekä kuvankäsittelyssä.

NVK Kesäleiri järjestetään 29.7.–5.8. Joutsenon opiston luonnonkauniissa ympäristössä. Ohjelmassa on päivittäin vaihtuvia kuvausteemoja ja -tehtäviä, ammattikuvaajien luentoja, kuvankäsittelyn saloihin pureutumista ja mallinohjausta. Aiempaa kokemusta henkilökuvauksesta ei tarvita.

NVK Weekend Helsinki on viikonlopun mittainen valokuvausleiri 25.–27.8. Painotus on katukuvauksessa sekä henkilö- ja studiokuvaamisessa. Viikonlopun hintaan (99 €) sisältyy ruokailu, ei majoitusta.

Teemanäyttelyn aiheena suomalaisten nykyelämä

Suomen Kameraseurojen Liiton perinteinen teemanäyttely on syksyllä 2017 poikkeuksellisen juhlava, koska aiheena on satavuotias itsenäinen Suomi. Näyttely toteutetaan joulukuussa Helsingissä teemalla Elämää 2000-luvun Suomessa. Tapahtuman isäntänä toimii Kameraseura ry.

Nyt innolla ilmentämään nykysuomalaisuutta! Avaralla teemalla pyritään näyttelyyn, joka laajasti ja monipuolisesti kuvaa kypsän, kehittyneen ja kehittyvän valtion ja sen kansalaisten nykyistä elämää, arkea ja juhlaa, työtä ja vapaa-aikaa, iloja ja miksipäs ei surujakin.

Kuviesi ei tarvitse olla pelkästään tiukan dokumentaarisia. Voit ilmentää suomalaisuutta vertauskuvinkin.

Osallistumisaika on elo-syyskuussa. Kameraseura ry tekee näyttelyluettelosta juhlajulkaisun yhteistyössä Kamera-lehden kanssa.

Liiton tarjoama koulutus

Liiton tarjoamasta koulutuksesta kiinnostuneet seurat voivat olla yhteydessä suoraan koulutusvastaavaan, pekka.salminen@sksl.fi.