Seurat toimivat: elo-syyskuu

Kirjoittanut 16.8.2018

Liiton kuukauden poiminta

Kuukauden poiminnan tekijä on Allan Nyyssönen, jonka Märkää ja kylmää -kuva voitti Joroisten Kameraseuran kuvakilpailun vuonna 2016. Kisan aiheena oli Vain elämää.

Finland International Digital Circuit

Suomen Kameraseurojen Liiton jäsenseurat järjestävät kymmenennen kerran kansainvälisen digitaalisten kuvien kiertonäyttelyn, Finland International Digital Circuitin.

Se jakaantuu viiteen näyttelyyn, eli saloniin. Tänä vuonna saloneja isännöivät Carelia Salon Lappeenrannassa, Kuopio Salon, Turku Salon, Hyvinkää Salon ja Oulu Salon.

Circuitiin lähetetty kuva osallistuu automaattisesti kisaan jokaisessa viidessä salonissa. Kilpailu käydään kolmessa sarjassa:

Sarja A: General Colour, yleinen värikuva,

Sarja B: General Monochrome, mustavalkokuva

Sarja C: Photojournalism, kuvajournalismi

Sarjat A ja B ovat aiheeltaan vapaita. Avoimiin sarjoihin käyvät kaikki kuvat, myös käsitellyt. Kuvajournalismisarjan kuvia ei saa manipuloida. Rajaaminen ja väritasapainon ja kontrastin säädöt on sallittu kuten luontokuvissakin.

Kuvat toimitetaan internetin välityksellä. Valokuvien lataamisaika umpeutuu 24.9.2018.

Lisätiedot: eero.kukkonen@sksl.fi.

Viime vuonna Finland Digital Circuitin voitti Arnaldo Paulo Che.

Liiton teemanäyttely Pieksämäellä

Suomen Kameraseurojen Liitto järjestää joka syksy yhteen teemaan keskittyvän valokuvanäyttelyn. Tänä syksynä teemanäyttelyn isäntänä toimii Pieksämäen Kamerat.

Näyttelyn teemaksi on valittu Aito. Kuvat ladataan liiton ylläpitämän palvelimen kautta, ja latausaika teemanäyttelyyn umpeutuu 31.8.2018 klo 24.00.

Kaikki liiton jäsenseurojen henkilöjäsenet voivat lähettää kuviaan näyttelyyn. Kuvia on mahdollisuus lähettää kolmeen sarjaan vuodenvaihteessa uusiutuneiden sääntöjen mukaisesti. Sarjat ovat: A: vedokset, B: tiedostot sekä C: 5–10 valokuvan teokset.

Näyttelyn avajaisia vietetään liiton syyskokousviikonloppuna 17.11. Luvassa on myös muuta ohjelmaa. Nuorisoseminaarissa lauantaina pohditaan kameraseurojen nuorisotoimintaa ja sunnuntaiaamuna ennen syyskokousta lintukuvaaja Jari Peltomäki kertoo kuvausmatkoistaan.

Teemanäyttely- ja syyskokousviikonlopun majoitus järjestetään Hotelli Savonsolmussa, Toikantie 9, Pieksämäki.

Lisätietoa tapahtumasta ja teemanäyttelyyn osallistumisesta: Sksl ja Pieksämäen Kameroiden puheenjohtaja Seppo Hynninen, p. 0400 251 484, seppo@kuvariihi.fi.

Kursseja kameraseuroissa

Tampereen Valokuvausseura järjestää syksyllä lukuisia kursseja eritasoisille valokuvauksen harrastajille.

Helsingin Kameraseuran kurssit pyörivät niin ikään syksyllä. Kaikki liiton jäsenseurojen jäsenet pääsevät niille jäsenhinnalla sen mukaan kun vapaita paikkoja riittää.

Liiton koulutus

Kameraseurojen Liitto on valmistellut oppimateriaalit kahden päivän viikonloppukoulutuksiin, joiden aiheina ovat kuvamassojen hallinta (Lightroom) ja kuvankäsittelyn (Photoshop) perusteet. Koulutukset voidaan järjestää pienin kustannuksin tilassa, jossa on käytössä videotykki ja pöytätilaa opiskelijoiden kannettaville. Tietokoneissa pitää olla Adoben CC -paketti.

Tästä ja liiton tarjoamasta muusta koulutuksesta kiinnostuneet seurat voivat olla yhteydessä koulutusvastaavaan, pekka.salminen@sksl.fi.