Seurat toimivat: lokakuu

Kirjoittanut 19.10.2016

Kuukauden kuva

Kuukauden kuvan on ottanut Vesa Pajala Kannuksen Kamerakerhosta. Lautalla-kuva tuli toiseksi kerhon helmikuun kuukausikilpailussa, jossa kisan aiheena oli Talven riemuja. Kuva on otettu helmikuun alussa tänä vuonna Lohtajan Ohtakarin edustalla Kokkolassa. www.kannuksenkamerakerho.net

Valokuvausta nuorille

Nuoret valokuvaajat, eli NVK, aloitti toimintansa viisi vuotta sitten Facebookissa. Sen jälkeen meno on ollut vauhdikasta, toiminta netissä on jatkuvasti kasvanut ja uusia tapahtumia on tullut mukaan.

Kuluneena vuonna Nuorten valokuvaajien toiminta on kasvanut merkittävästi NVK Local -konseptin myötä. Uusien paikallisvetäjien ansiosta harrastustoimintaa on saatu levitettyä Photowalk-kuvakävelyillä ja muilla tapahtumilla 14 kaupunkiin ympäri Suomen.

Lisäksi Nuoret valokuvaajat järjesti kesällä kolme valokuvausleiriä, viikonloppuleirit Helsingissä ja Tampereella sekä viikon mittaisen valtakunnallisen nuorten valokuvaajien kesäleirin Joutsenon Opistossa. NVK osallistui myös Helsingin Taiteiden yöhön omalla osastollaan.

Seuraa Nuoria valokuvaajia Facebookissa ja IG:ssä @nuoretvalokuvaajat.

This is life 2016

Mielikuvitus ry järjestää tänä syksynä jo kolmannen kansainvälisen valokuvakilpailun This is life 2016. Se on avoin sekä harrastajakuvaajille että ammattilaisille.

Osanottaja voi lähettää enintään neljä valokuvaa kuhunkin sarjaan. Sarjat ovat A: General Monochrome (PID) (free subject), B: General Color (PID) (free subject) ja C: Children.

Valokuvien latausaika päättyy 30.10.2016. Tuomarointi tapahtuu 6.–8.11. ja näyttelyn avajaiset pidetään 28.11. Kisaan osallistuvat valokuvat kilpailevat hyväksynnöistä ja palkinnoista SKsL:n, FIAP:n, GPU:n ja pohjoismaisen NFFF:n sääntöjen mukaisesti.

Vuosinäyttely ensi keväänä Turussa

Turun pääkirjastossa avautuu huhtikuussa 2017 Suomen Kameraseurojen Liiton perinteinen vuosinäyttely. Sen järjestävänä seurana toimii 86-vuotias Turun Kamerat. Suomen Kameraseurojen Liiton vuosinäyttely on viimeksi nähty Turussa 50 vuotta sitten.

Näyttelyyn ehdolle odotetaan yli 2000 vedosta ja tiedostoa, joista raati valitsee noin 100–130 vedosta ja 300 digitaalista tiedostoa. Parhaat kuvat palkitaan kunniakirjoin, ja menestyneiden kuvaajien joukosta raati valitsee Vuoden kuvaajan ja Vuoden nuoren kuvaajan. Raati valitsee myös näyttelyn menestyneimmän kameraseuran.

Vuosinäyttelyyn valituista kuvista tehdään laadukas kuvaluettelo, johon tulee muutama tapahtumaan liittyvä artikkeli.

Näyttelyn avajaiset pidetään 1.4.2017, ja kuvat ovat esillä huhtikuun ajan kirjastossa sen aukioloaikoina. Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi valokuvista kootaan osio, jonka teemana on Suomi kuvina. Esillä on myös kolmentoista Kameraseurojen Liiton eminenssikuvaajan arvonimen haltijan näyttelyosio otsikolla Vuosikymmenten kuvatimantteja.

Lisää tietoa tapahtumasta ja vuosinäyttelyn säännöt.

Tampereen Valokuvausseuran kurssit

Tampereen Valokuvausseura järjestää yleisölle avoimia valokuvauskursseja.

Digikuvauksen perusteet 19.–20.11.

Studiokurssi tammikuu 2017