Seurat toimivat: syys-lokakuu

Kirjoittanut 20.9.2018

Liiton kuukauden poiminta

Kuukauden poiminnan on ottanut Jari Kouvo Kaarinan Kuvaajista. Alkukeväästä otettu kuva Aurajoelta voitti Kaarinan Kuvaajien Salakampa-kisan huhtikuussa.

Seuracupiin ehtii vielä mukaan!

Suomen Kameraseurojen Liiton järjestämä, kaikille jäsenseuroille avoin Seuracup-kilpailu pidetään jälleen tänä syksynä. Kilpailuun osallistutaan seurakohtaisilla digikuvakokoelmilla.

Seuracupin hyväksynnät ja kunniakirjat kerryttävät pisteitä SKsL:n arvonimien hakua varten. Seuracupiin lähetetyt kokoelmat jatkavat FIAP:n raadittamaan Worldcupiin.

FIAP vahvistaa joka vuosi säännöt Worldcupille. Sääntöjä noudatetaan myös Suomen Seuracupissa. Vahvistusta tämänvuotisista säännöistä ei vielä ollut tullut lehden mennessä taittoon. Seuracupiin ja World Cupiin liittyvät ohjeet tiedotetaan Liiton sivuilla heti, kun FIAP on vahvistanut säännöt.

Finland International Digital Circuit 2018

Pidä kiirettä, jos haluat osallistua 10. Finland International Digital Circuitiin, sillä latausaika umpeutuu 24. syyskuuta.

Finland International Digital Circuit on Suomen Kameraseurojen Liiton jäsenseurojen järjestämä kansainvälinen digitaalisten kuvien kiertonäyttely Suomessa. Se jakaantuu viiteen näyttelyyn (salon). Tänä vuonna saloneja isännöivät Carelia Salon Lappeenrannassa, Kuopio Salon, Turku Salon, Hyvinkää Salon ja Oulu Salon.

Circuitiin lähetetty kuva osallistuu automaattisesti kisaan jokaisessa viidessä salonissa. Kilpailu tapahtuu kolmessa sarjassa. Sarja A: General Colour, sarja B: General Monochrome ja sarja C: Photojournalism. Sarjat A ja B ovat aiheeltaan vapaita.

Avoimiin sarjoihin käyvät myös käsitellyt kuvat. Photojournalismisarjan kuvia ei saa manipuloida. Rajaaminen ja väritasapainon ja kontrastin säädöt on sallittu, kuten luontokuvissakin. Kuvat toimitetaan internetin välityksellä.

Tarkempia tietoja kiertonäyttelystä, avajaispäivistä, osallistumismaksuista: www.finlandcircuit.fi ja Eero Kukkoselta, eero.kukkonen@sksl.fi.

Liiton teemanäyttely Pieksämäellä

Suomen Kameraseurojen Liiton teemanäyttelyä isännöi tänä syksynä Pieksämäen Kamerat.

Kuvien lähetysaika on jo umpeutunut, mutta näyttelyyn kannattaa lähteä katsomaan, minkälaisen kokonaisuuden tuomaristo on hyväksynyt.

Näyttelyn teemana on Aito. Avajaisia vietetään liiton syyskokousviikonloppuna la 17.11. klo 13 Veturitorilla. Lisäksi ohjelmassa on juhlaillallinen ja muuta ohjelmaa. Sunnuntaina pidetään SKsL:n syyskokous.

Viikonlopun majoitus järjestetään Hotelli Savonsolmussa, Toikantie 9, Pieksämäki.

Lisätietoa: www.sksl.fi ja Pieksämäen Kameroiden puheenjohtaja Seppo Hynninen, p. 0400 251 484, seppo@kuvariihi.fi.

Tampereen Valokuvausseuran kurssit

Tunnelmallisen kuvan valaisu 7.10.

Lightroom-peruskurssi 20.–21.10.

Lightroom-jatkokurssi 17.–18.11.

Lightroom ja Photoshop – luova kuvankäsittely 8.–9.12.

Mustavalkovedostamisen jatkokurssi 27.–28.10.

Lisätiedot: www.valokuvausseura.com

Osallistu Nordic Circuitiin

Pohjoismainen valokuvausliitto NFFF järjestää vuosittain digitaalisen, kansainvälisen valokuvakilpailun, Nordic Circuitin. Kaikki pohjoismaisten kansallisten kameraseuraliittojen jäsenseurojen jäsenet voivat osallistua kilpailuun. Kuvat lähetetään kisaan kertaalleen, ja ne tuomaroidaan jokaisessa Pohjoismaassa.

Näyttelyssä on kaksi sarjaa, väri ja mustavalko. Suomen osalta tuomaroinnista vastaavat Loviisan Kameraseura (väri) ja Vantaan Fotokerho (mustavalko). Latausaika umpeutuu 31.10.2018.

Nordic Circuitin tuomaroinnista jatkossa kiinnostuneita SKsL:n jäsenseuroja kehotetaan ottamaan yhteyttä liiton pohjoismaisen yhteistyön vastaavaan: pekka.salminen@sksl.fi.

Lisätiedot: www.sskk.fi

Liiton valokuvauksen koulutus

Liiton tarjoamasta koulutuksesta kiinnostuneet seurat voivat olla yhteydessä koulutusvastaavaan, pekka.salminen@sksl.fi.

Tarvitsetko ideoita kerhoiltaan?

Niitä löytyy esitelmäpankista, jonka Suomen Kameraseurojen Liitto on perustanut jäsenseurojaan varten. Liitto on kerännyt seura-aktiiveilta esitelmäaiheita, joista nämä ovat lupautuneet tulemaan kertomaan seuraasi.

Esitelmäpankkiin kaivataan myös lisää esitelmöijiä aiheineen. Jos sinulla on hyvä aihe, josta olisit valmis kertomaan, ota yhteyttä esitelmäpankin ylläpitäjään: matti.j.niemi@sksl.fi.

Lisätietoa: www.sksl.fi