Sony esitteli uusia objektiiveja

Kirjoittanut 26.2.2019

Sony on julkistanut tänään uuden 135 mm f/1,8 FE GM -sarjan objektiivin Gleneaglesissa Skotlannissa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa. Samalla tarjoutui tilaisuus kokeilla Sonyn FE 400 mm f/2,8 GM OSS -objektiivia urheilukuvauksessa, ja FE 24 mm f/1,4 GM -laajakulmaa maisemakuvaukseen.

Alan toimittajat kokeilivat 135 mm -objektiivia italialaisen hääkuvaajaekspertti Cristiano Ostinellin työpajassa sekä sisäkuvauksissa että Skotlannin tuulisessa säässä.

Erityisesti potretti- ja tilannekuvaukseen tarkoitettu valovoimainen objektiivi on suunniteltu toistamaan aiheen kuva-ala nurkkiin asti terävänä, myös täydellä aukolla kuvatessa.

Konstruktiossa on 13 linssielementtiä kymmenessä ryhmässä. Yksi elementeistä on asfäärinen XA, ja sen lisäksi on käytössä ED ja Super-ED -elementit korjaamassa kromaattista aberraatiota.

Objektiivissa on neljä lähes äänetöntä lineaaritarkennusmoottoria, jotka liikuttelevat eri linssiryhmiä itsenäisesti. Vaikka objektiivin tarkennustapa on sisäinen, sen polttoväli ei muutu tarkennuksen aikana. Objektiivi soveltuu näin myös videokuvaukseen.

Hinnaksi kaavaillaan 2000 euroa, ja toimitukset alkavat huhtikuun alkupuolella.