Poliittisen valokuvan festivaali tulee

Kirjoittanut 27.2.2019

Poliittisen valokuvan festivaali käynnistyy 8.3. Valokuvataiteen museossa. Kantaaottavalle valokuvaukselle omistettu festivaali järjestetään neljättä kertaa. Valokuvataiteen museon näyttelyssä on esillä kymmenen valokuvaajaa.

Tämän vuoden teemana on taipumattomuus. Festivaali keskittyy valokuvahankkeisiin, jotka pyrkivät muutokseen positiivisen vaikuttamisen kautta. Kuvat kertovat tarinaa pienyhteisöistä ja yksilöistä lähtevästä itseohjautuvasta toiminnasta, joka kohdistuu yhteiskunnan epäkohtiin.

Teemaa käsitellään valokuvanäyttelyissä, keskusteluissa, taiteilijatapaamisissa ja julkisen tilan hankkeissa. Festivaali levittäytyy Suomen valokuvataiteen museon lisäksi kulttuurikeskus Stoaan sekä Pertin Valinta – Sekotavarakauppaan ja Galleriaan. Tapahtumakokonaisuuden yhteydessä julkaistaan myös festivaalin teemoja käsittelevä, ympäri Suomea jaettava festivaalilehti.

Mukana olevia valokuvaajia, taiteilijoita ja tekijöitä ovat mm. Pekka Elomaa ja Lyhdyn työryhmä, Touko Hujanen, Patrik Rastenberger & Sergio Prudant, Sanni Seppo, Ritva Kovalainen & Ville Tanttu,  Kurt Tong, Airin Bahmani ja Uwa Iduozee.