Sony World Photography Awards 2024 julkistettu

Kirjoittanut 19.4.2024

Timo Ripatti, Lontoo

Sony World Photography Awards -kilpailun tulokset julkistettiin Lontoossa 18.04. Paikalla oli lehdistön edustajia ympäri maailmaa.

Lehdistötilaisuuden avasi Sonyn Euroopan toimiston markkinointijohtaja Yann Salmon-Legagneur. Laitekuulumisten ohella hän kertoi koneälyn tuomien haasteiden torjunnasta, ja esitteli metodin jolla voidaan todistaa valokuvan alkuperäisyys. Ajatus perustuu digitaaliseen leimaan, ”syntymätodistukseen”, joka toimii tunnistuskoodina. Sen pystyy tulevaisuudessa lataamaan ilmaisena laiteohjelman ominaisuutena uusimpiin Sonyn kameroihin.

Sarjojen voittajien lisäksi julkistettiin nyt 17. kerran erikoishuomionosoitus nimikkeellä ”Outstanding Contribution to Photography 2024”, ja sen sai Sebastião Salgado elämänmittaisesta työstään dokumentti- ja reportaasikuvaajana. Palkintojenjakotilaisuudessa Salgado kertoi, ettei milloinkaan hyväksy sitä että häntä kutsutaan taiteilijaksi. Hän on valokuvaaja. Erona on se, että valokuvaajan täytyy olla paikalla. Hänelle ei tämäkään riitä. Pitää olla läsnä.

Luettelo sarjoista niiden ja voittajista löytyy täältä:

https://www.worldphoto.org/2024-winners-and-shortlist-galleries